Initiële loonaangifte / loonaangifte opnieuw indienen

Stap 1 - Sla de huidige loonaangifte(n) op 

Als je een of meer loonaangifte(n) gaat verwijderen adviseren wij om de verwijderde loonaangifte(n) te bewaren. Op deze manier is achteraf altijd te herleiden wat er is ingezonden, dit vanwege mogelijke controle en aansluiting met de administratie. Download hiervoor het 'xml-bestand' per aangifte, eventueel zijn de PDF-bestanden ook nog te downloaden. 
Wanneer er correcties in bepaalde loonaangiftes stonden komen deze nu meteen in de juiste tijdvakken terecht. De 'Totaal Generaal' bedragen van de afzonderlijke loonaangiften zijn dus anders dan de oorspronkelijke aangiften die in Nmbrs® 'stonden'. 

Stap 2 - Verwijder de (nodige) loonaangifte(n)

Verwijder de aangifte(n) die opnieuw moeten worden ingediend.
Wanneer de belastingdienst bijvoorbeeld een initiële loonaangifte van oktober verlangt, dan zul je, om de loonaangifte van oktober te verwijderen, de loonaangifte van november en december ook moeten verwijderen. Het is namelijk alleen mogelijk om steeds de laatste loonaangifte van een betreffend jaar te verwijderen.  

Stap 3 - Verzend de loonaangifte(n) 

Verzend de loonaangifte(n) waar de belastingdienst om heeft gevraagd opnieuw, wanneer andere loonaangiften ook zijn verwijderd, markeer deze dan als verzonden.
Je kan bijvoorbeeld nadat je de loonaangiften van oktober hebt aangemaakt en verzonden de loonaangifte van november en december aanmaken en op 'Gemarkeerd als verzonden' zetten, aangezien je deze niet opnieuw hoeft in te zenden. 

Opmerkingen