Update NL 24-08-2017

Op donderdag 24 augustus heeft Nmbrs de wekelijkse update uitgevoerd. Met deze update zijn er enkele verbeteringen binnen Nmbrs doorgevoerd, twee bekende problemen en een bug opgelost.

Verbeteringen

Nieuwe weergave bedrijfs- en medewerkerniveau
Om Nmbrs nog gebruiksvriendelijker te maken hebben we de weergave op bedrijfs- en medewerkerniveau aangepast. In Nmbrs kun je een kleine tour volgen om wegwijs te worden en hieronder staat ook beschreven wat is veranderd.

- Menu knop. Rechts op de pagina is een menu-knop toegevoegd. Als je hierop klikt, kom je terecht op een pagina waar je alles van dit niveau kunt vinden. Handig voor als je even bent vergeten onder welke Tab een instelling staat.

- Tabs toegevoegd. In het TabsMenu (de balk met Start, Loonopdracht enz.) hebben we extra tabs toegevoegd, die gegroepeerd zijn op basis van populariteit. Het meest geklikte dashlet staat nu bovenaan. Zo kun je van boven naar beneden werken, en hoef je vaak niet meer naar detailpagina's.

- Een kolom dashlet-pagina's. De nieuw toegevoegde Tabs zijn overzichtelijker geworden door een kolom weer te geven, in plaats van meerdere.

- De Tab Kalender is verdwenen. Op bedrijfsniveau is de Kalender nu terug te vinden onder HR Instellingen. Op medewerkerniveau onder HR. Deze aanpassing is gedaan omdat de Kalender-knop veruit het minst werd gebruikt van alle Tabs.

Lengte van wachtwoorden
Voorheen werd er een maximum aantal karakters gehanteerd voor het instellen van het wachtwoord. Vanaf heden is dit limiet opgeheven en is het mogelijk om langere wachtwoorden te gebruiken.

Alfanumerieke velden voor kostenplaatsen en grootboekrekeningregels
Vanaf heden zijn de invoervelden voor kostenplaatsen en grootboekrekeningregels alfanumeriek. Dit houdt in dat de velden niet meer gelimiteerd zijn aan cijfers, maar nu juist alle karakters ondersteunen. Zo kunnen er nu voorloopnullen en letters worden gehanteerd.

Bekende problemen

[Mutatieformulieren] Declaratie niet automatisch toegepast in huidige periode
Wanneer er via een mutatieformulier een declaratie wordt doorgegeven en de opgegeven datum ligt in een andere periode dan de huidige periode van het bedrijf, zal het formulier deze weer automatisch in de huidige periode boeken en niet in de periode van de ingevoerde datum. Wanneer het formulier reeds was aangemaakt voor het oplossen van dit probleem, zal de periode van de ingevoerde datum nog worden voorgesteld.

[Runcontrole] Onbekende foutmelding op bedrijfsniveau
Als er een run wordt gemaakt kan er een onbekende foutmelding verschijnen op bedrijfsniveau. Dit probleem is middels deze update opgelost en de melding zal niet meer verschijnen.

Bugs

Ical kalender niet meer zichtbaar bij het importeren van meerdere kalenders
Wanneer er meerdere Ical kalenders werden geïmporteerd bij Google Calendars, was er na enkele dagen nog maar één kalender zichtbaar. Middels deze update is dit probleem verholpen.