2017 product updates

Update 20-07-2017

Wijzigen Loonheffingsnummer niet meer mogelijk na het aanmaken van aangiftes

Het is vanaf nu niet meer mogelijk om het loonheffingsnummer aan te passen wanneer er al aangiftes aan dit nummer zijn gekoppeld. Het loonheffingsnummer en de gemaakte aangiftes zijn met elkaar verbonden. Wanneer je dit nummer aanpaste, verdwenen de aangiftes uit de omgeving. Vanaf nu is dit niet meer mogelijk.

Eerste registratiedag en CO2 zijn toegevoegd aan dashlet auto van de zaak

In het dashlet leaseauto’s/auto van de zaak zijn er twee nieuwe velden toegevoegd. Het is vanaf nu mogelijk om hier de eerste registratiedag te noteren. Daarnaast zal ook de CO2 uitstoot worden berekend. In de rapporten omtrent de auto van de zaak zijn er nieuwe kolommen toegevoegd waarin deze gegevens worden getoond.

Update 13-07-2017

Nieuwe integratie met Moneybird

Na de update van vanavond is de nieuwe integratie met Moneybird online! Voor het inrichten van deze koppeling en meer informatie, kan je het volgende artikel raadplegen:

BIC code Belastingdienst in SEPA voor de Loonaangifte

In de SEPA van de loonaangifte was tijdelijk de BIC code van de Belastingdienst niet opgenomen. Omdat dit bij enkele banken problemen gaf, hebben wij deze weer toegevoegd.

SEPA Batchbooking inschakelen voor Rabobank

Wanneer bij de salarisdocument instellingen was aangegeven dat de SEPA voor de salarissen als Batchbooking moest worden ingelezen, werd het bestand toch gesplitst per regel bij de Rabobank. Wij hebben hier een aanpassing voor gedaan waardoor het bestand weer als batchbooking herkend wordt.

Update 29-06-2017

Nieuwe integratie met AFAS Profit

Wellicht is het onlangs al opgevallen, maar sinds kort is de nieuwe integratie met AFAS Profit beschikbaar! De eerste succesvolle verzendingen zijn reeds gedaan en we verwachten dat er nog vele gaan volgen. Voor het inrichten van AFAS Profit binnen Nmbrs, verwijzen wij graag naar dit artikel.

Update 22-06-2017

SEPA batchbooking uitschakelen voor Rabobank

Bij het inlezen van het SEPA betaalbestand bij de Rabobank, was het enkel mogelijk om betaling als batchbooking in te lezen. Wij hebben hier een aanpassing voor doorgevoerd zodat de Rabobank het bestand ook als niet batchbooking kan verwerken en de betalingen per regel worden getoond.

SEPA openen in Kladblok (Notepad)

Wanneer het SEPA bestand in kladblok werd geopend, werd de structuur van het bestand niet netjes en leesbaar getoond. Hier hebben wij een aanpassing voor gedaan zodat bij het openen in kladblok de inhoud van het SEPA bestand weer leesbaar wordt getoond.

Nieuwe report service Nmbrs® API

De Nmbrs® API (versie 2.1.) is geupdate. Wij hebben de nieuwe report service toegevoegd. Deze report service maakt het mogelijk om rapporten op te halen via de API. Voor meer informatie, klik hier.

Update 18-05-2017

Verbetering in SEPA bestand

Rabobank:
Bij het inlezen van de SEPA voor de loonaangifte bij de Rabobank, werd het betalingskenmerk niet goed gelezen. Wij hebben een aanpassing gedaan, waardoor de omschrijving weer goed gelezen zou moeten worden door de Rabobank.

ABN AMRO:
Het was niet mogelijk om het SEPA bestand voor de loonaangiftes bij ABN AMRO in te lezen door een bepaalde regel in het SEPA bestand. Deze regel hebben wij aangepast wanneer ABN AMRO als bank is ingesteld, waardoor het inlezen nu geen problemen meer zou moeten geven.

NatWest Bank:
Bij het inlezen van het SEPA bestand voor de lonen bij NatWest Bank, mocht een bepaalde regel maximaal 18 karakters bevatten. Na de update van afgelopen avond, wordt deze regel gemaximaliseerd tot 18 karakters.

Update 11-05-2017

API Template

Vanaf nu is het mogelijk om met een template de rechten tot de API te limiteren voor bepaalde services. Wil je weten hoe zo’n template werkt? Kijk dan op deze pagina.

Update 20-04-2017

WalkMe

Nmbrs verbetert constant haar dienstverlening. Na de update is het mogelijk om hulp in de applicatie te krijgen wanneer je een van de volgende icoontjes ziet:

Het is ook mogelijk om in Nmbrs® op de Kennisbank te zoeken. Klik hiervoor in de applicatie rechtsonder op het vraagteken om het menu te openen, en te zoeken.

Update 12-04-2017

Saldo in journaalposten export

Wanneer een bedrag bij een grootboekrekeningnummer gelijk was op debet en creditzijde, werd dit binnen de journaalpost export gesaldeerd en werd er geen waarde meegegeven bij de export. Hierdoor kon de journaalpost in sommige gevallen niet worden ingelezen in het boekhoudpakket. Na de update van vandaag, worden dergelijke bedragen niet meer gesaldeerd en zullen zowel het debet als het creditbedrag als aparte regels in de export worden opgenomen wanneer het totaal een waarde van nul heeft.

Laden van template users op masterniveau

Bij het openen van de template users op masterniveau, duurde het laden van de pagina vaak erg lang. Wij hebben hier een aanpassing in gedaan, waardoor de pagina met templates vanaf vandaag een stuk sneller geladen wordt.

Default medewerker in combinatie met het CAO model

Als je een bedrijf hebt dat gebruik maakt van het CAO model was het niet mogelijk om de functionaliteit van de default medewerker te gebruiken. Dit is middels deze update opgelost en vanaf nu is deze combinatie mogelijk.

Update 30-03-2017

Journaalposten gemarkeerd als inconsistent na wijziging in grootboekrekeningschema.

Wanneer een aanpassing wordt gedaan in een grootboekrekeningschema welke wordt gebruikt bij een bedrijf, tonen wij een pop-up welke aangeeft dat de journaalposten gemarkeerd zullen worden als inconsistent. Omdat deze wijziging in het schema effect heeft voor de inhoud van de journaalposten, dienen deze herberekend te worden. Door het markeren als inconsistent, zullen de journaalposten automatisch herberekend worden na het opnieuw openen in de salarisdocumenten of het uitvoeren van een run.

Sortering van administraties in koppeling Exact Online

Bij het inrichten van de koppeling tussen Nmbrs en Exact Online, dient er te worden gekozen voor het bedrijf in Nmbrs en de administratie in Exact Online. In het dropdown menu werden de Exact Online Administraties op willekeurige volgorde weergegeven, waardoor het lastig was om snel de juiste administratie te vinden. Vanaf nu zal dit dropdown menu op alfabetische volgorde worden getoond zodat je sneller de juiste administratie kan kiezen.

Update 23-03-2017

Sortering verlofaanvragen

Binnen Nmbrs is er een direct overzicht van verlofaanvragen beschikbaar. Deze aanvragen werden eerder gerangschikt op medewerkers nummer. Vanaf heden worden de verlofaanvragen gesorteerd op aanvraagdatum. Hierbij wordt niet gekeken naar de ingang van het verlof, maar naar het moment van aanvragen.

Herstelmelding Arbodienst

In het verleden werd er bij een herstelmelding rekening gehouden met het rooster van de medewerker. Met ingang van deze update is in overleg met de arbodiensten de hersteldatum, de laatste ziektedag plus één dag ongeacht het rooster van de medewerker.

Nieuwe versie Nmbrs Converter (versie 1.0.10)

Een nieuwe versie van de Converter is gelanceerd waarmee ook bestanden van de nieuwste versie van Loon (voorheen RoosRoos) weer geconverteerd kunnen worden. Voor de link naar het artikel over de Nmbrs converter klik je hier

Update 09-03-2017

Load Balancer

Met deze update is de nieuwe load balancer live gegaan. Hiermee kunnen wij het gebruik van Nmbrs veel beter afhandelen op met name op drukke momenten. Binnenkomend verkeer zal voortaan doorverwezen worden naar de server die op dat moment het minst belast is. Ook als er een server uitvalt wordt deze meteen ontoegankelijk gemaakt zodat, in het geval van een server storing, de gebruiker hier weinig van zal merken.

Update 23-02-2017

Zelf een email footer en debiteur sjabloon herstellen

Als de tekst voor een email footer of debiteur sjabloon gekopieerd en geplakt wordt, dan kan het zijn dat deze vastloopt door te veel opmaak. Vanaf nu is het mogelijk om deze zelf te herstellen middels een reset button. Daarnaast adviseren wij onze klanten om de inhoud binnen de email footer en het debiteur sjabloon op te maken.

Update 16-02-2017

De branche Rijn- en binnenvaart stapt over van Syntrus Achmea naar AZL

Het aanleveren van pensioen export bestanden voor de branche Rijn- en binnenvaart kan vanaf 16-2-2017 via een nieuw pensioen export instelling: AZL. Zie hier hoe je deze exportinstellingen voor AZL aanmaakt.

Update 02-02-2017

Searchable dropdown

Zoals vorige week aangegeven verbetert Nmbrs de gebruiksvriendelijkheid van de dropdown-menu's, zodat het nog makkelijker wordt om grote klanten te bedienen. Deze functionaliteit is nu ook toegepast bij de looncomponenten (vast en variabel) op medewerker-niveau en bij de loonstaat.

Update 23-01-2017

Journaalposten Export

Na het uitvoeren van een run, is het vanaf het jaar 2017 mogelijk om de journaalposten via de nieuwe functionaliteit 'Journaalposten Export' te genereren. Vanuit hier kunnen de journaalposten naar een boekhoudpakket worden verzonden, maar kunnen deze ook afzonderlijk worden gedownload.

Binnen de 'Journaalposten Export' blijven de journaalposten met de gegenereerde inhoud altijd beschikbaar, ook wanneer de run waarop de journaalposten zijn gebaseerd, wordt verwijderd. Wanneer de journaalposten zullen worden herberekend, heeft dit geen invloed op journaalposten welke eerder zijn aangemaakt in de Journaalposten Export.

De gehele functionaliteit hebben wij in onderstaand artikel beschreven:

Searchable dropdowns

Om Nmbrs® nog gebruiksvriendelijker te maken en grote klanten te ondersteunen, is een groot aantal dropdowns in Nmbrs aangepast. De nieuwe dropdowns maken het mogelijk om razendsnel te zoeken naar een een brancheregeling, een medewerker, een afdeling, een salarisstrook of een CAO model. We zullen deze nieuwe “searchable dropdowns” de komende weken op nog meer plaatsen toevoegen, zodat het nog makkelijker wordt om grote klanten te bedienen.

Update 12-01-2017

Het aanmaken van medewerker logins en manager logins

Bij het aanmaken en verwijderen van medewerker logins en manager logins kunnen nu meerdere medewerkers en managers tegelijkertijd geselecteerd worden. Bij het aanmaken kan er een keuze gemaakt worden uit mailadres, template en taal. Zo kun je Nmbrs sneller uitrollen naar medewerkers en managers.

Automatisch koppelen arbodienst gescheiden

Het automatisch koppelen van medewerkers aan een arbodienst is vanaf nu gescheiden van het automatisch versturen naar de arbodienst.

Meerdere beoordelingsketens bij medewerker mutatieformulieren

In de modellen voor de medewerker mutatieformulieren, bieden wij vanaf heden de optie om meerdere beoordelingsketens aan te maken. Hiermee is het mogelijk om bepaalde medewerker mutatieformulieren via een specifieke beoordelingsketen te laten verlopen. Meer informatie over deze nieuwe feature tref je middels de onderstaande artikelen onder het kopje 'Voeg beoordelingsketen toe aan medewerker mutatieformulieren'.

https://support.nmbrs.nl/hc/nl/articles/232790448-Mutatieformulieren-inrichten-Accountant- https://support.nmbrs.nl/hc/nl/articles/233190528-Mutatieformulieren-inrichten-Business-