[Pensioen Export] UPA-PGGM & A&O PLO export bestanden blijven staan op bezig te verzenden (opgelost)

Op dit moment wachten we af op specifieke informatie van PGGM om export bestanden weer in te kunnen sturen. Hierdoor kunnen export bestanden niet worden ingestuurd en blijven deze in Nmbrs staan op de status "Bezig te verzenden'. Zodra er meer bekend is zullen wij dit melden.

Wat?

Wanneer er een export bestand wordt verstuurd via UPA-PGGM/ A&O PLO, kan het zijn dat het het export bestand op status 'bezig te verzenden' blijft hangen.

Wie?

Dit probleem speelt zich vooral af bij bedrijven met UPA-PGGM of A&O PLO pensioenexportinstellingen.

Impact?

Hoog. Omdat er geen workaround beschikbaar is, categoriseren wij dit probleem als hoog. Wij zullen dit zo snel mogelijk verhelpen.

Workaround?

Helaas is er geen workaround beschikbaar.

Status update 16-02-2017: Voor de Schilders (A&O Service PLO) raden we aan om het pensioen export handmatig up te loaden. We constateren dat er een probleem is met de verbinding met PGGM, we zullen dit vandaag verder uitzoeken. UPA bestanden kunnen niet handmatig worden ingeleverd, PGGM is op de hoogte dat export bestanden wellicht later worden verzonden.

Om te voorkomen dat klanten elke keer een melding krijgen, is de optie tot reageren op dit bekende probleem gesloten. Daarnaast is dit probleem opgelost en kunnen klanten een ticket insturen als ze problemen ervaren die relateert zijn aan UPA PGGM of A&O Service PLO.

Volgen

Opmerkingen

• Avatar
    Edwin Seelemeijer

Is al bekend wanneer dit wordt opgelost?

• Avatar
    Joeri Zoon

Wij ontvangen steeds meer vragen van klanten en het pensioenfonds, is het al bekend wanneer dit wordt opgelost en waatr ligt het probleem?

• Avatar
    Maurice Rombout

De specifieke informatie hebben we ontvangen van PGGM en op dit moment zijn we bezig met de implementatie daarvan. We hebben dagelijks contact met PGGM hierover. Het is moeilijk te zeggen wanneer dit probleem is opgelost, dit kan nog enkele werkdagen duren.

• Avatar
    Vivian van der Vorst

Is er al bekend wanneer dit opgelost wordt?

• Avatar
    Maurice Rombout

We hebben vandaag een reactie van PGGM gekregen en eind van de middag zullen we een update geven over de status.

• Avatar
    Paul Hoogenboezem

Is de status inmiddels bekend? Wanneer kunnen we de oplossing verwachten?

• Avatar
    Gerda Groeneveld

Het is intussen 6 februari; is het al bekend wanneer de UPA's wel verzonden kunnen gaan worden?!?!?

• Avatar
    Sandra van der Zwaag

Graag even een update over de status!

• Avatar
    Maurice Rombout

We zijn bijna klaar met het afronden van de implementatie, verwacht wordt dat het 7 of 8 februari verzonden kan worden. Export bestanden hoeven niet in de gaten gehouden worden omdat de bestanden automatisch worden verzonden naar PGGM.

• Avatar
    Mostapha Boubkari

Graag update. Staan nog steeds op verzenden.

• Avatar
    Carla Vogelaar

Op de site van PFZW moet je een UPA account aanmaken en de gebruikersnaam en het wachtwoord moet je invoeren in het salarispakket. Er staat specifiek bij dat uit veiligheidsoverwegingen ze voor het UPA account niet dezelfde gegevens gebruiken als de inloggegevens van MijnOrganisatie. In Numbers kunnen we echter alleen Naam en (relatie)nummer Leverancier ingeven. Heeft dit er iets mee te maken?

• Avatar
    Maurice Rombout

Update: De verbinding zal niet vandaag worden gemaakt, we houden jullie op de hoogte voor meer informatie via dit BP.

Beste Carla,
    Dit staat los van de implementatie waar we op dit moment mee bezig zijn met PGGM.

• Avatar
    Carla Vogelaar

Oke, dank je wel Maurice.

Bewerkt door Carla Vogelaar
  • Avatar
    Paul Hoogenboezem

De gegevens dienen voor 10 februari te zijn ingeleverd. Wordt dit door Nmbrs gerealiseerd? Of krijgen klanten een aanschrijving van PGGM (PFZW) dat niet tijdig is aangeleverd?

• Avatar
    Michiel Meulenkamp

Dat zou ik ook graag willen weten.

• Avatar
    Mark Voet

UPA PGGM is opgelost, maar niet A&O, Maurice, kun jij hiervan de status doorgeven ?

• Avatar
    Marijke Kraakman

A&O PLO export blijft vandaag ook nog steeds 'hangen'.

• Avatar
    Marijke Kraakman

ik krijg nu opeens wel een mailterugkoppeling dat de pensioenexport is verzonden naar A&O, maar de status is nog steeds 'bezig te verzenden', dat is wel vreemd...

• Avatar
    Maurice Rombout

Beste Marijke, zo juist hebben wij elkaar telefonische gesproken. We gaan dit voor je uitzoeken hoe het zit met A&O service PLO.

• Avatar
    Pauline Versnel

Helaas ontvingen wij gisteren bericht van BPF Schilders (A&O Service PLO) dat zij de loonopgave van periode 1 2017 niet hebben ontvangen. De pensioen export staat bij ons nog altijd op "bezig te verzenden". Ze geven aan dat de loonopgave voor 20 februari toch echt binnen moet zijn. Kunnen jullie aangeven wanneer de loonopgaves verstuurd gaan worden?

• Avatar
    Marc Vogels

Bij de PGGM krijgen ze de UPA's ook niet binnen, terwijl in Nmbrs de status op verzonden staat.
    Wanneer wordt dit opgelost?

• Avatar
    Edwin Seelemeijer

Kan hier op gereageerd worden vanuit Nmbrs? Status wordt veranderd in Opgelost echter is het probleem niet opgelost! Aangiftes staan bij ons ook nog op 'Bezig te verzenden'. Bedankt.

• Avatar
    Gerda Groeneveld

Inderdaad, graag een reactie. De vandaag aangemaakte UPA's blijven allen op 'Bezig te verzenden' staan.

• Avatar
    Maurice Rombout

Status update 16-02-2017: Voor de Schilders (A&O Service PLO) raden we aan om het pensioen export handmatig up te loaden. We constateren dat er een probleem is met de verbinding met PGGM, we zullen dit vandaag verder uitzoeken. UPA bestanden kunnen niet handmatig worden ingeleverd, PGGM is op de hoogte dat export bestanden wellicht later worden verzonden.

• Avatar
    Paul Hoogenboezem

Bij ons blijft UPA PGGM ook weer staan op 'Bezig te verzenden'

• Avatar
    Maurice Rombout

Beste Paul, op dit moment zoeken we dit juist uit.

• Avatar
    Sandjay Raghoebarsing

ik krijg wel een mail terugkoppeling dat de pensioenexport is verzonden naar pensioenfonds, maar de status is nog steeds 'bezig te verzenden', Is hier al wat meer over bekend?

• Avatar
    Mark Voet

PGGM UPA blijft weer op bezig met verzenden staan

• Avatar
    Maurice Rombout

Bedankt voor de melding, we nemen vandaag contact op met PGGM.

• Avatar
    Maurice Rombout

We zijn in overleg met PGGM wat er gedaan moet worden om de verbinding tussen Nmbrs en PGGM te verbeteren. Meer informatie volgt.