Afbouw: APG pensioen aangiftes

Dit artikel gaat over het test traject waar Nmbrs in zit met APG voor de branche Afbouw en dat klanten hoogstwaarschijnlijk opnieuw moeten runnen vanaf 01-01-2017 voor alle afbouw bedrijven.

Test traject APG

Vanaf 2017 dienen de pensioengegevens voor de afbouw aangeleverd te worden via het APG Bouw export bestand. Deze overstap is pas laat in 2016 gecommuniceerd, waardoor het test traject met Nmbrs® niet voor 2017 afgerond kon worden. Naar verwachting zullen we eind februari het testtraject kunnen voltooien. Bestanden kunnen wel al ingestuurd worden, maar zullen nog niet door APG worden doorgestuurd naar het pensioenfonds voor de bouw.

Verder verwachten we dat er op systeemniveau nog wijzigingen in de berekening zullen worden gemaakt, waardoor er een correctie run nodig zal zijn om de berekening te corrigeren.

Rappel:

Het is mogelijk dat klanten hierdoor een rappel ontvangen. Als dit gebeurt kan er contact worden opgenomen met het pensioenfonds voor de bouw.

CAO code 2 voor Afbouw UTA medewerkers

Voor UTA medewerkers zal CAO code 13 komen te vervallen. Vanaf 2017 dienen alle medewerkers aangeleverd te worden onder CAO code 2. CAO code 13 zal niet door APG worden herkend, deze bestanden zullen afgekeurd worden met een soort gelijke melding als 'APG herkend CAO code 13 niet en de loonopgave kan om deze reden niet verwekt worden'. In dit artikel wordt uitgelegd wat je moet doen in deze situatie.

Update 27-02-2017:

Op 22-02-2017 hebben we een vrijgaven advies gekregen van APG voor het insturen van pensioen export bestanden voor afbouw bedrijven. Tijdens het testen hebben we de berekening moeten aanpassen. Om een correct bestand aan te maken is het nodig om een correctie run over heel 2017 te draaien

Volgen

Opmerkingen

• Avatar
    Maurice Rombout

Update 27-02-2017:

Op 22-02-2017 hebben we een vrijgaven advies gekregen van APG voor het insturen van pensioen export bestanden voor afbouw bedrijven. Tijdens het testen hebben we de berekening moeten aanpassen. Om een correct bestand aan te maken is het nodig om een correctie run over heel 2017 te draaien