DGA verlonen

Dit artikel beschrijft het verlonen van een directeur-grootaandeelhouder in Nmbrs. We beschrijven verschillende onderdelen waarmee rekening gehouden dient te worden. Voor specifieke vragen met betrekking tot het verlonen van een DGA kan contact opgenomen worden met de Belastingdienst of één van onze partners:  Onze Partners

De volgende onderdelen komen hier ten sprake:

 

Loonheffingen 

Het onderscheid tussen een DGA en een medewerker wordt aangegeven onder de loonheffingen. Dit is te vinden op medewerkersniveau, Instellingen, Loonheffingen. In het loonheffingen dashlet kan gekozen worden voor het soort inkomen, de verzekeringssituatie en de bijdrage Zvw.

Let op: Het kiezen voor soort inkomen 17 activeert de run controle m.b.t. eventuele fouten in de loonheffingsinstellingen voor het verlonen van een DGA.

Bepaalde perioden niet verlonen

Je kunt ervoor kiezen om de DGA in bepaalde perioden niet te verlonen. In dit geval dien je het rooster op 0 te zetten. Vervolgens kunnen de salaris run en de loonaangifte gewoon gedraaid worden. 

Workflow Instellingen

Voor de verloning van een DGA kan het gewenst zijn om de workflow automatisch te laten verlopen. Zo worden de salarisruns automatisch verwerkt en wordt ook de loonaangifte automatisch ingediend in de gewenste en juiste maand.

 Workflow_Instellingen_DGA.png

Voor meer informatie kan het volgende artikel geraadpleegd worden:

Inplannen loonaangifte in de workflow

How to

 

Volgen

Opmerkingen

Mogelijk gemaakt door Zendesk