Update NL 30-03-2017

Op donderdag 30 maart hebben wij onze wekelijkse update uitgevoerd. Met deze update hebben we relevante bugs verholpen, is er een bekend probleem opgelost en hebben wij verbeteringen doorgevoerd.

Nieuwe Functionaliteiten/verbeteringen

Journaalposten gemarkeerd als inconsistent na wijziging in grootboekrekeningschema.

Wanneer een aanpassing wordt gedaan in een grootboekrekeningschema welke wordt gebruikt bij een bedrijf, tonen wij een pop-up welke aangeeft dat de journaalposten gemarkeerd zullen worden als inconsistent. Omdat deze wijziging in het schema effect heeft voor de inhoud van de journaalposten, dienen deze herberekend te worden. Door het markeren als inconsistent, zullen de journaalposten automatisch herberekend worden na het opnieuw openen in de salarisdocumenten of het uitvoeren van een run.

Sortering van administraties in koppeling Exact Online

Bij het inrichten van de koppeling tussen Nmbrs en Exact Online, dient er te worden gekozen voor het bedrijf in Nmbrs en de administratie in Exact Online. In het dropdown menu werden de Exact Online Administraties op willekeurige volgorde weergegeven, waardoor het lastig was om snel de juiste administratie te vinden. Vanaf nu zal dit dropdown menu op alfabetische volgorde worden getoond zodat je sneller de juiste administratie kan kiezen.

Bekende problemen

[Snelinvoer] Layout van de snelinvoer

Helaas hebben onze klanten de afgelopen weken problemen ondervonden met het gebruik van de snelinvoer en de mutatieformulieren welke hier uit voort komen. Om dit probleem zo goed mogelijk te verhelpen en in de toekomst te voorkomen, hebben wij de afgelopen tijd hard gewerkt aan het verbeteren van de snelinvoer. Deze verbeteringen hebben wij met de update van vanavond doorgevoerd en zullen de problemen met de snelinvoer verhelpen.

Klik hier voor de link naar het bekende probleem

Relevante bugs

Netto uurloon i.c.m. in/uit dienst gedurende de periode werkt niet

Voor uurloners die gedurende de maand in/uit dienst gaan werkt de nettoberekening niet en kwam er vaak een foutmelding naar voren op de interactieve loonstrook of kon de periode niet worden gerund. Dit probleem is middels deze update verholpen.

Pensioen APG: XSD criteria

Klanten kregen bij het insturen van een pensioen export bestand, voor de APG afbouw/schoonmaak, terugkoppelingen zoals: ‘de levering aan de XSD criteria moet voldoen’ of ‘Het bestand is niet conform XSD’. In de update van vanavond is het XSD schema aangepast naar de criteria van APG.
Uit te voeren actie: Het export bestand gerelateerd aan de foutmelding zal je in Nmbrs moeten verwijderen en nogmaals moeten insturen.

Medewerker Jubilea bij meer dan 50 jaar

In het Dashboard Headcount binnen de HR documenten is de sectie 'medewerker jubilea' opgenomen. Wanneer een medewerker langer dan 50 jaar in dienst is, werd er binnen deze sectie geen data meer weergegeven. Wij hadden de eer een medewerker te tonen welke reeds 75 jaar in dienst is! Gelukkig is dit nu verholpen, waardoor ook medewerkers welke langer dan 50 jaar in dienst zijn weer worden getoond.