Export PGGM: ORT uren

In dit artikel wordt aangegeven welke handelingen nodig zijn om de ORT uren in het jaarwerk te krijgen van het export bestand PGGM over 2016. Klik hier voor het bekende probleem of lees hieronder wat er besproken werd:

"In het PGGM export bestand zal in december 2016 het jaarwerk mee gaan van afgelopen jaar, dit vanwege de opkomst van UPA dat verplicht is aan te leveren in 2017, zie dit artikel voor meer informatie. We merken dat sommige klanten een export bestand hebben aangemaakt over december 2016 waarbij geen jaarwerk over ORT wordt getoond, maar alleen de ORT uren van december wordt meegenomen. Dit is uiteraard incorrect."

Volg de beschreven stappen hieronder:

Stap 1 Medewerker in dienst in de laatste periode

Controleer of er een medewerker in de laatste periode in dienst is aangemeld. Waar: Dashlet Pensioen export--> selecteer rechtsboven jaartal 2016 periode 1.

Als PGGM GMA export bestanden niet zichtbaar zijn, activeer dit via instellingen in dashlet Pensioen Exportinstellingen. Open het laatste bestand en zoek naar Record 10.

Record 10 geeft dus aan dat een medewerker in dienst is gekomen. Mocht je Record 10 in het export bestand tegen komen, ga dan naar stap 2a. Komt dit er niet in voor ga dan naar stap 2b. Let goed op of dit gedeelte er in voorkomt, stap 2b uitvoeren terwijl Record 10 er wel in voorkomt zorgt ervoor dat een medewerker een tweede keer wordt aangemeld, dit wil je voorkomen.

Stap 2a
Het export bestand van de laatste periode bevat wel Record 10, er zijn twee mogelijkheden voor klanten om te doen:

1. De ORT uren dienen handmatig opgevoerd te worden op de website van PGGM.
2. Het export bestand dient handmatig aangepast te worden en vervolgens dient dit bestand in de portal geüpload te worden. Door het bestand te downloaden via Notepad++ of Notepad kan je dit handmatig aanpassen. Hoe kan je er achter komen welke medewerker ORT hebben en hoeveel? Via de sandbox kan je dit bestand ook aanmaken en zien welke medewerker ORT uren hebben. Deze uren zul je bij de juiste personen moeten aanpassen.

Stap 2b opnieuw aanmaken en verzenden
Het export bestand van de laatste periode bevat geen Record 10 en kan verwijderd worden, opnieuw aangemaakt en verzonden worden.

Heb je vragen? Stuur ons een ticket in en we helpen je graag verder!