Kan je inloggen in Nmbrs vanaf iedere locatie?

Ja, in principe kan je vanaf iedere locatie inloggen op Nmbrs echter je moet de eerste keer het IP adres toevoegen aan je account door het systeem gestuurde email waarmee het nieuw IP adres wordt toegevoegd te bevestigen. Je moet dus toegang hebben tot je email. 

Klik hier voor meer informatie over de valideren van het IP adres.

Er zijn internet aanbieders die slechts een dynamisch IP adres aanbieden. Dit wil zeggen dat je, elke keer dat je verbinding maakt, een ander IP adres - kan - krijgen. Dat houdt in dat als je thuis in Nmbrs® wilt inloggen, vaker je IP nummer verificatie email ontvangt, omdat je IP dus niet altijd hetzelfde is. Overigens kun je ook last krijgen als je een webserver draait of als je on-line games speelt die gebruik maken van verbinding op IP adres, dan kan dat soms even vervelend zijn. Een dynamisch IP heeft vooral voordelen voor de internet provider, die hoeft nu niet voor elke abonnee een IP adres te reserveren.

Moet ik overigens wel zeggen dat als je een router hebt (en dat heeft tegenwoordig bijna iedereen?) of je PC altijd aan hebt staan, je dan sowieso een redelijk vast IP zult hebben, omdat je dan gewoon een IP krijgt en dat dan in gebruik houdt. Pas als je opnieuw opstart of je verbinding op een andere manier verbreekt zul je dan pas mogelijk een nieuw IP krijgen. Het is ook goed mogelijk dat je gewoon elke keer hetzelfde IP toegewezen krijgt, maar daar kun je dus niet vanuit gaan.

Opmerkingen