De cache van mijn webbrowser leegmaken

Het leegmaken van de geschiedenis (cache) van de webbrowser zorgt ervoor dat de nieuwste versies van webpagina's en programma's in de browser geladen worden. Hiermee worden mogelijk weergave- en/of inlogproblemen met betrekking tot de Nmbrs applicatie opgelost.

Cache leegmaken in Chrome

1. Klik in de menubalk bovenin op de 3 horizontale streepjes uiterst rechts.
  2. Klik op Instellingen (Settings).
  3. Klik onderaan de pagina op Geavanceerde instellingen weergeven... (Show advanced settings).
  4. Klik op de knop 'Instellingen voor content' en klik in het volgende scherm op Cookies.
  5. Klik op de knop 'Alle cookies en sitegegevens weergeven'.
  6. Ga in de zoekbalk op'Cookies zoeken' staan.
  7. Tik hier nmbrs in, je Nmbrs omgeving zal nu naar voren komen.
  8. Klik op het prullenbakje om de cookies voor deze specifiek Nmbrs omgeving in zijn geheel te verwijderen. Zie bijlage.

Open in een nieuw tabblad de Nmbrs omgeving.

Cache leegmaken in Firefox

1. Klik in de menubalk bovenin op de 3 horizontale streepjes uiterst rechts.
  2. Klik op Geschiedenis (History).
  3. Klik op Recente geschiedenis wissen (Clear recent history).
  4. Selecteer de periode waarvoor je de cache wilt leegmaken.
  5. Let op dat onder Details in ieder geval een vinkje staat bij Buffer (Cache).
  6. Klik op Nu wissen (Clear now).

Cache leegmaken in Internet Explorer 9, 10 en 11

1. Klik in de menubalk bovenin op het blauw/grijze tandwieltje uiterst rechts.
  2. Klik op Veiligheid (Safety).
  3. Klik op Browsegeschiedenis verwijderen (Delete browsing history).
  4. Vink in ieder geval Tijdelijke Internet Bestanden en Cache (Temporary internet files and website files) aan.
  5. Klik op Verwijderen (Delete).

Cache leegmaken in Edge

1. Klik in de menubalk bovenin op de 3 puntjes uiterst rechts.
  2. Klik op Instellingen (Settings).
  3. Klik op Kies wat u wilt wissen (Choose what to clear).
  4. Vink in ieder geval Gegevens en bestanden in de cache (Cached data and files) aan.
  5. Klik op Wissen (Clear).

Cache leegmaken in Safari

1. Ga naar het vervolgkeuzemenu Safari.
  2. Selecteer Voorkeuren.
  3. Klik op het pictogram Beveiliging (Privacy) in het bovenste venster.
  4. Klik in het dialoogvenster Beveiliging (Privacy) op Bladwijzers.
  5. Klik op Toon cookies.
  6. Klik in het dialoogvenster Cookies op de cookies van een bepaalde website en klik vervolgens op Verwijder. Als je alle cookies wilt wissen klik je op Verwijder alles.
  7. Klik op Gereed.

Cache Leegmaken op IOS (Iphone/Ipad)

1. Ga naar Instellingen
  2. Selecteer Safari
  3. Selecteer Wis geschiedenis en websitedata.

Cache Leegmaken op Android

Voor verschillende besturingsystemen van Android kan de cache op verschillende plaatsen staan. Hieronder een voorbeeld:

1. Ga naar Instellingen/Settings
  2. Selecteer Storage/Opslag
  3. Selecteer Cached Data.