Nmbrs update 4 April 2012

Belangrijke update

Op 4 april 2012 tussen 19.00uur en 21.00uur zal er een grote update komen in Nmbrs. In deze update zal de interface van Nmbrs veranderen, ook zal het organisatieniveau worden samengevoegd met een ander niveau en het gebruik van de usertypes worden veranderd. Vanaf 4 april zijn er tevens nieuwe functionaliteiten beschikbaar, zoals de mogelijkheid om zelf user templates aan te maken.

Deze grote update is een onderdeel van het Nmbrs project "Back to simple." Ons doel is om de interface eenvoudiger en overzichtelijker te maken, zodat u de gewenste functionaliteiten terug kan vinden in een logische indeling. Niet alles zal veranderen, sommige niveaus blijven onveranderd en de dashlets zullen in de vertrouwde Nmbrs stijl weergegeven worden.

Nieuwe Interface

Accountant

Accountants krijgen 5 tabbladen te zien. Start, Explorer, Workflow, Instellingen en Overzichten.

Start
Het tabblad Start is de nieuwe startpagina. Hier staan veel van de functionaliteiten die voorheen op Global stonden. Hier vindt u onder andere de rapporten, de facturen en de run teller. Ook vindt u op de startpagina de import, run controle en takenlijsten.

Explorer
Het tabblad Explorer is het niveau waar u in de administratie van uw klant kijkt en de mutaties invoert. Dit is het voormalige niveau Home. Het organisatieniveau is hier samengevoegd met het debiteurniveau. De functionaliteiten zijn niet veranderd, alle functionaliteiten van het voormalige organisatieniveau staan nu op het debiteurniveau.

Workflow
Via het tabblad Workflow ziet u de workflow statussen van al uw klanten. Dit is vergelijkbaar met het voormalige tabblad Workflow op Global.

Instellingen
Op het tabblad Instellingen vindt u enkele functionaliteiten van het voormalige Control Panel en Global terug. Hier vindt u onder andere terug het beheer, master- & systeeminstellingen, global instellingen en u kunt hier de gebruikers templates instellen.

Overzichten
Via het tabblad Overzichten vindt u overzichten terug van rapporten van debiteuren, bedrijven en medewerkers.

Klant

Klanten krijgen 4 tabbladen te zien. Explorer, Instellingen, Overzichten en Workflow.

Explorer
Het tabblad Explorer is het niveau waar u in uw administratie kijkt en mutaties invoert. Dit is het voormalige niveau Home. Aangezien het organisatieniveau is verwijderd, is hier alleen het bedrijfsniveau en het medewerkerniveau te zien.

Instellingen
In het tabblad Instellingen vindt u de HR- en masterinstellingen die voorheen op Control Panel en in het organisatieniveau te zien waren. Hier kunt u tevens gebruikersaccounts aanmaken en aanpassen.

Overzichten
Op het tabblad Overzichten vindt u de (HR) rapporten terug en enkele overzichten van de afdelingen en contracten.

Workflow
Via het tabblad Workflow ziet u de workflow statussen van al uw bedrijven. Dit is vergelijkbaar met het voormalige tabblad Workflow op Global.

Organisatieniveau

4 April  zal het organisatieniveau in Nmbrs® worden samengevoegd met het debiteurniveau. De functionaliteiten zullen beschikbaar blijven, echter op debiteurniveau. In het onderstaande schema kunt u terugvinden wat dit precies voor u betekent en waar u straks de functionaliteiten kan terugvinden.

Accountants

Alle functionaliteiten van het organisatieniveau zullen worden verplaatst naar het debiteurniveau. Hier komen dus straks meer tabbladen te staan en een
grotere startpagina met alle functionaliteiten van het voormalige debiteur- en organisatieniveau.

Klanten

De functionaliteiten op het organisatieniveau zullen worden verplaatst naar het nieuwe tabblad Instellingen.

API

Alle methodes in de organisatie service blijven tijdelijk beschikbaar, alleen vanaf volgende week zullen de resultaten op debiteur niveau uit Nmbrs worden gehaald. Daarnaast zullen alle organisatie methodes beschikbaar zijn in de debiteur service.
De enige uitzondering hierop is List_GetAll (organisaties), per volgende week zal deze methode geen resultaat meer geven.
U kunt Nmbrs API stage (apistage.nmbrs.nl) al gebruiken om uw applicatie te aanpassen.

Import/Export/Converter

Wanneer u gebruik maakt van import/export via Excel of een Nmbrs® converter, dient u vanaf de 4 april de nieuwste versie te gebruiken. Vanaf 4 april zullen er nieuwe excelsheets en converters beschikbaar zijn, oude sheets kunt u na deze datum ook niet meer direct importeren.

User types

Met de update van 4 april worden de verschillende types gebruikersaccounts opgesplitst in types voor accountants, klanten, bedrijven, managers en medewerkers. Onderstaand overzicht laat de bestaande gebruikerstypes in Nmbrs® zien. Het is echter ook mogelijk om hier eigen gebruikerstypes met aangepaste rechten aan te maken.

Accountant:
9.02 Administrator (met debiteurenbeheer)
8.03 Debiteurenbeheerder + master
8.02 Debiteurenbeheerder

Klant:
7.01 Salaris Professional
6.01 HR Professional
5.03 HR- en Salarisinvoer + TWKrun + loonaangifte
5.02 HR- en Salarisinvoer + loonrun
5.01 HR- en Salarisinvoer + loonrunaanvraag
5.00 HR- en Salarisinzien
3.03 Salarisinvoer + TWKrun + Loonaangifte
3.02 Salarisinvoer + loonrun
3.01 Salarisinvoer + loonrunaanvraag
3.00 Salarisinzien + ophalen
2.02 Verzuimmanager login

Bedrijf:
2.03 Bedrijfsdocument viewer

Manager:
2.01 Manager login

Medewerker:
1.01 Medewerker login