Nmbrs® & SEPA: update oktober 2013

Binnen Europa komt er een gezamenlijke betaalmarkt. Het wordt dus mogelijk om binnen de deelnemende landen in Europa op dezelfde manier betalingen te doen. Deze nieuwe betaalmarkt wordt Single Euro Payments Area genoemd, oftewel SEPA.

De belangrijkste wijziging die voor de SEPA moet worden doorgevoerd, is het omzetten van alle bankrekeningnummers. Alle Nederlandse bankrekeningnummers worden vervangen door IBAN nummers in combinatie met een BIC code.

Vanaf 4 oktober kunnen alle bankrekeningen worden omgezet en kan er betaald worden door middel van het SEPA bestandsformaat. Het ClieOp bestand kan gewoon worden gebruikt na de conversie.

Wat doet Nmbrs®  precies?
1 oktober hebben we een snapshot gemaakt van alle aanwezig bankrekeningnummers in Nmbrs. Deze worden door de Nederlandsche Bank geconverteerd en aan ons retour gezonden. Vanaf vrijdag 4 oktober zal het mogelijk zijn om aan de hand van deze lijst per debiteur of voor de gehele omgeving de rekeningnummers nummers om te zetten. Het SEPA bestand is al enige tijd beschikbaar en Nmbrs kan worden toegevoegd aan de salarisdocumenten.

Rekeningnummers in het dashlet loonbeslag worden niet geconverteerd, op verzoek kunnen wij hiervan een lijst met de geconverteerde rekeningnummers toesturen. Neem hiervoor contact op met onze Helpdesk via support@nmbrs.nl.
Let op! Staat een medewerker op kasbetaling, en is er in het verleden wel een rekeningnummer geweest dan pakt de snapshot het laatst ingevoerde rekeningnummer. (zie historie in de regel Bankrekening van het dashlet personalia).

Nmbrs® SEPA conversietool
De conversietool om de rekeningnummers om te zetten vind u op het tabblad Instellingen onder het kopje "Tools"