Aangepast wachtwoord beleid

Het wachtwoord beleid is aangepast en strenger gemaakt, om de veiligheid van het systeem te vergroten.

Vanuit Nmbrs worden er nu geen wachtwoorden meer verzonden als je een gebruiker aanmaakt. Er wordt een email verzonden met een activatie link. Via deze link kan de gebruiker vervolgens zijn wachtwoord instellen.

Hierdoor is er een nieuw email template aangemaakt:

Het nieuwe template in geval van "Wachtwoord vergeten" heet "New password link". Deze is zonder opmaak en zal indien gewenst aangepast moeten worden naar het eigen thema.

Het template "Nieuwe gebruiker" is aangepast. Met de update is de token “$$$password$$$” verwijderd. Dat betekent dat de mogelijke opmaak van deze mails niet meer klopt en aangepast zal moeten worden. Niets breekt, de nieuwe gebruiker klikt op account activeren en gaat vanaf nu daar zijn nieuwe wachtwoord instellen, in plaats van het toegestuurde wachtwoord.

Nieuwe gebruiker mail:

Wachtwoord resetten / opnieuw instellen

1. Ga naar de domeinnaam waar je normaal gesproken op inlogt, in dit voorbeeld https://business.nmbrs.nl en klik op "wachtwoord vergeten?"

2. Geef in het volgende scherm uw email in waar u normaal gesproken mee inlogt.

3. De onderstaande melding ziet u nadat u op "wachtwoord restten" heeft geklikt. U ontvangt (mits de email is geregistreerd bij de omgeving) een mail met een link waarmee u u w wachtwoord opnieuw kunt aanmaken.