Werkkostenregeling 2015

Voor volgend jaar zullen er 5 berekeningsmethoden komen (de huidige drie methode zullen volgend jaar niet meer werken), daarnaast zal er een rapportage (salarisdocument) komen met het betreffende overzicht.

1 = op basis van werkelijk fiscaal loon
2 = op basis van geschat fiscaal loon
  • methode om te schatten: Handmatige invoer van fiscaal loon jaarwaarde.
  • methode van het invoeren van werkkosten uit de financiële administratie: Per periode op L5670. Het hoeft niet per periode, maar dan heb je geen overzicht in Nmbrs over hoe het ervoor staat.
  • methode van eindafrekening: Nmbrs berekent in run over laatste periode van het jaar een looncode voor de grondslag van de eindafrekening. In de jaarwissel (2015-2016 voor de eerste keer) wordt de waarde van deze looncode gekopieerd naar een nieuwe looncode: Grondslag eindafrekening vorig jaar, waarover 80% eindheffing wordt gerekend. Deze looncode kan eventueel handmatig aangepast worden omdat bij het draaien van de jaarwissel de werkkosten uit de financiële administratie misschien nog niet bekend zijn. (Het alternatief zou zijn om een TWK in het vorige jaar te draaien voor de werkkosten uit de financiële administratie, wat veel werk is.)


1a. Er vindt het hele jaar geen afrekening plaats, de werkkosten zullen worden opgebouwd en de totale afrekening zal worden meegenomen met de loonaangifte van januari in het volgend jaar. (deze methode zal via de jaarwissel default worden aangezet)

1b. Op basis van  het werkelijke fiscale loon (periodiek), werkkosten boven de vrije ruimte zullen worden meegenomen worden in de loonaangifte. (eventueel nog een eindafrekening in de januari loonaangifte) -- Eindafrekening kan alleen plaatsvinden als in januari nog handmatig werkkosten over het vorige jaar uit de financiële administratie worden ingevoerd.

2a. Op basis van een ingegeven fiscaal loon (jaarwaarde), (op basis van het ingegeven fiscaal loon van de eerste periode wordt het jaar bedrag aan fiscaal loon bepaald,) als de vrije ruimte van het jaarlijks fiscaal loon wordt overschreven, zal de eindheffing in de loonaangifte worden meegenomen. (eventueel nog een eindafrekening in de januari loonaangifte)

2b. Op basis van een ingegeven fiscaal loon (jaarwaarde), het is mogelijk een verwacht fiscaal loon in te geven, op basis van dit fiscaal loon zullen de werkkosten boven de vrije ruimte per periode worden meegenomen in de loonaangifte. (eventueel nog een eindafrekening in de januari loonaangifte)

2c. Op basis van een ingegeven fiscaal loon (jaarwaarde). Er vindt het hele jaar geen afrekening plaats, de werkkosten zullen worden opgebouwd en de totale afrekening zal worden meegenomen met de loonaangifte van januari in het volgend jaar. Het geschat fiscaal loon heeft als enige functie om een periodiek overzicht te maken met een ander fiscaal loon dan het werkelijke (optie 1b).

Volgen

Opmerkingen

Mogelijk gemaakt door Zendesk