Hoe verwerk ik afdrachtsvermindering S&O (WBSO)

De afdrachtsvermindering S&O, ook wel WBSO genoemd, kunt u invoeren als een bedrijf looncomponent. De bedrijfscomponenten kun je vinden door op de menu-knop te klikken rechtsboven in het scherm. Vervolgens ga je naar Bedrijf Looncomponenten onder Algemeen.

Op bedrijfsniveau kun je de looncode 8910 Afdrachtsvermindering S&O invoeren als eenmalige looncomponent of als vast looncomponent.

LET OP: per tijdvak zul je moeten berekenen hoeveel er maximaal gekort kan worden op de loonheffingen. Nmbrs® berekent dit niet automatisch en neemt dus geen rest bedrag mee naar het volgende tijdvak!

Teveel verrekende WBSO corrigeren

Indien je een brief hebt gekregen om de teveel verrekende WBSO te corrigeren in een eerstvolgend tijdvak, dan kun je deze als negatief bedrag opvoeren op hetzelfde looncomponent.