Export iCal Kalender

Met de Export iCal kunt je jouw kalender uit Visma Nmbrs exporteren naar jouw eigen kalender in bijvoorbeeld Outlook of Gmail. De export bevat de agenda van het huidige jaar en het volgende jaar van het bedrijf. Met andere woorden als het huidige jaar van het bedrijf 2021 is dan zal de export alleen agendapunten bevatten die in 2021 vallen. Verlof, verzuim, actiepunten, signalen en verjaardagen die in een ander jaar vallen zullen dus niet meegenomen worden in de export. Als de laatste run van het jaar gedaan is, laat de export al de agenda punten van het volgende jaar zien.

Let op: Het is niet mogelijk om dit automatisch te synchroniseren. Indien er een aanpassing gedaan wordt in bijvoorbeeld het verlof, dan dien je een nieuwe export te maken.

In dit artikel beschrijven we de volgende onderwerpen:

iCal export

Ga naar het bedrijf waar je een export wilt maken en klik op het tabblad Kalender. Klik op Export iCal.

Selecteer het gegeven waarvan je een export wilt maken. Je kunt slechts 1 gegeven per keer exporteren. Ga met je cursor op het woord staan en klik op het woord om een .ics bestand te downloaden.

Outlook export

Wanner je een export hebt gemaakt van een agenda kan je kiezen met welk programma je het bestand wilt openen. Klik met de rechtermuisknop op een agenda, selecteer 'Openen met' en kies voor Outlook.
 

Eventueel kan je er ook voor kiezen om het bestand te slepen in jouw agenda.  

Bij elke import wordt er een nieuwe agenda in outlook gemaakt. Wanneer je alle agenda's als een geheel wil zien kun je dit eventueel aanpassen in Outlook. Klik op de kalender met de rechtermuisknop en kies voor Overlay.

Gmail export

Om een export voor Gmail te maken:

  1. Klik met de rechtermuisknop op het gegeven dat je wil exporteren.
  2. Klik op linkadres kopiëren

Ga naar je agenda in Gmail.

  1. Klik op het driehoekje naast Andere agenda's.
  2. Klik op Toevoegen via URL.
  1. Plak de URL in het veld.
  2. Kies er eventueel voor om de agenda openbaar toegankelijk te maken.
  3. Klik op Agenda toevoegen.

Opmerkingen