Grootboekrekeningschema instellen bij een kostenplaats

Het is mogelijk om bij de kostenplaatsen een ander grootboekrekeningschema te koppelen dan het schema dat is ingesteld in het dashlet 'Grootboekrekeningschema' op bedrijfsniveau. Wanneer er een afwijkend schema is geselecteerd bij de kostenplaatsen, zal deze als uitgangspunt worden gebruikt in de journaalpost voor deze specifieke kostenplaats en niet het schema dat is ingesteld in het dashlet 'Grootboekrekeningschema'.

Grootboekrekeningschema aanpassen bij kostenplaatsen

Via Instellingen -> Kostenplaatsen kan je een afwijkend schema toepassen, of kiezen voor het schema dat ingesteld is op bedrijfsniveau bij het dashlet 'Grootboekrekeningschema' (kies dan voor 'Bedrijf default schema'). Onderstaande afbeelding laat zien hoe je het schema kan aanpassen naar het bedrijf default schema of een afwijkend schema:

Vervolgens klik je op 'Opslaan'.

Grootboekrekeningschema toepassen in journaalpost

Wanneer je bij de kostenplaats een grootboekrekeningschema hebt aangepast (naar het bedrijf default schema of een afwijkend schema) kan je dit schema toepassen in de journaalpost door op bedrijfsniveau naar de 'Bedrijf instellingen' te gaan, en te kiezen voor de knop 'Verwijder inhoud journaalposten'. Wanneer je op deze knop klikt zullen de oude journaalposten worden verwijderd, en er zullen automatisch nieuwe worden aangemaakt op basis van de nieuwe instellingen:

Let op: het is niet mogelijk om grootboekrekeningen voor kostenplaatsen uit te sluiten. De grootboekrekeningen zullen ook per kostenplaats worden gesplitst.