Wachtwoordbeleid

In een Nmbrs-omgeving heb je de mogelijkheid om het wachtwoordbeleid aan te passen en kun je aangeven hoe lang een wachtwoord geldig is. Dit wachtwoordbeleid is alleen door de accounteigenaar in te stellen en aan te passen en geldt voor alle gebruikers binnen de omgeving.

Accounteigenaar

De accounteigenaar heeft de optie Mijn Account"; als je hierop klikt verschijnt onderstaand scherm:

Security instellingen

Klik op "Security instellingen" om naar de optie "Wachtwoord / inloggen instellingen" te gaan:

Wachtwoord beleid instellen

Klik op het dashlet "Wachtwoord/inloggen instellingen" om het pop-upscherm op te roepen waarin je de instellingen kunt aanpassen.
  1. Geef aan of de gebruikers gebruik mogen maken van OpenID.
  2. Selecteer het gewenste wachtwoordbeleid: normaal of strict. De voorwaarden staan onder de twee opties beschreven.
  3. Geef aan of een wachtwoord verloopt.
  4. Vul het aantal dagen waarna een wachtwoord verloopt in. Bij inloggen na dit aantal dagen zal de gebruiker een nieuw wachtwoord moeten instellen.

Wachtwoordbeleid

Nmbrs heeft twee soorten wachtwoordbeleid: het normale en het stricte wachtwoordbeleid. Als het wachtwoord gewijzigd moet worden dient het, afhankelijk van het gekozen beleid, te voldoen aan de volgende eisen.

Normaal wachtwoordbeleid

• Het wachtwoord moet twee keer ingevuld worden.
  • Het wachtwoord mag niet hetzelfde zijn als het huidige wachtwoord.
  • Het wachtwoord moet 6-14 karakters lang zijn.
  • Het wachtwoord moet een nummer bevatten.

Strikt wachtwoordbeleid

• Het wachtwoord moet twee keer ingevuld worden.
  • Het wachtwoord mag niet hetzelfde zijn als het huidige wachtwoord.
  • Het wachtwoord moet 6-14 karakters lang zijn.
  • Het wachtwoord moet een nummer bevatten.
  • Het wachtwoord moet een kleine letter bevatten.
  • Het wachtwoord moet een grote letter bevatten.
  • Het wachtwoord moet één van de volgende tekens bevatten: !@#%.