Two-factor Authentication

Voor extra beveiliging van jouw omgeving en jouw gebruikers, kun je Two-factor authentication instellen. Nadat de gebruiker is ingelogd met zijn e-mailadres en wachtwoord of OpenID en hij eventueel een gebruiker heeft gekozen uit de lijst, wordt er gevraagd om een code. Deze code wordt gegenereerd door een Authenticator app, of kan een pincode zijn.

Op deze pagina vind je hoe je dit kunt instellen.

Let op: Alles wat je hier instelt, geldt voor alle geselecteerde gebruikerstypes.

Je kunt alleen de mogelijkheid van Two-factor Authentication aanzetten wanneer je account-eigenaar bent van jouw domein/omgeving. 

Naast de Google Authenticator app, is deze functionaliteit ook beschikbaar voor andere authenticator apps zoals Microsoft en Lastpass.

Acties voor de account eigenaar:

Ga naar Mijn Account bovenin uw scherm.

Ga naar Security instellingen

Klik de type gebruiker aan waarvoor je Two-factor authentication wilt aanzetten, en maak een keuze uit het dropdown-menu. Dit wordt dan voor alle  gebruikers aangezet.

Let op: Wanneer je dit voor jouw eigen gebruikerstype aanzet, zul je dit direct moeten instellen bij de eerste keer inloggen.

Acties voor de eindgebruiker (pincode):

Wanneer nu de eindgebruiker, waar de pincode voor geactiveerd is, inlogt en zijn gebruikersaccount selecteert, krijgt hij onderstaand scherm te zien. De gebruiker kan nu twee keer zijn pincode invoeren. Daarna kan hij inloggen.

 
 

In de eigen profielpagina kan de pincode aangepast worden via Gebruikersprofiel-> Profiel -> Pincode aanpassen, zie onderstaande afbeelding.

 
 

Acties voor de eindgebruiker (Authenticator app):

Wanneer nu de eindgebruiker, waar Two Factor Authentication voor geactiveerd is, inlogt en zijn gebruikersaccount selecteert, krijgt hij onderstaand schermen te zien. De gebruiker kan zelf zijn Authenticator app linken. Daarna kan hij inloggen.

Let op:
Het is ook mogelijk om andere authenticator apps zoals Microsoft of Lastpass te gebruiken.

         

  plaatjekb1.png

 

Reset Authenticator app

Wanneer een gebruiker geen toegang meer heeft tot de Authenticator app kan bij de login waarvoor het is ingesteld een 'reset' worden toegepast. De gebruiker kan dan weer de link leggen tussen de app en zijn gebruiker.

Klik hiervoor bij de gebruiker op het telefoon-icoontje.

plaatjekb.png

 

 

 

Volgen

Opmerkingen

Mogelijk gemaakt door Zendesk