Wat moet ik doen als ik meerdere cao’s en/of branches heb bij een werkgever?

Wanneer er meerdere cao's van toepassing zijn bij een bedrijf, kun je in een aantal gevallen de medewerkers in hetzelfde bedrijf laten staan en in sommige gevallen zou je het bedrijf moeten splitsen. Op deze pagina staan de mogelijkheden en onmogelijkheden beschreven die van toepassing zou kunnen zijn op jouw situatie. Je kunt op basis van deze gegevens zelf bepalen welke optie voor jou van toepassing is.

We gaan de volgende mogelijkheden bespreken en of deze wel of niet meerdere malen binnen één bedrijf kunnen staan:

1. Fulltime bedrijfsrooster

2. Branche

3. Pensioen export

4. CAO op bedrijfsniveau

Fulltime bedrijfsrooster (mogelijk)

Het is mogelijk om binnen een bedrijf meerdere fulltime bedrijfsroosters toe te voegen. Je kunt bij de medewerker dan aangeven onder welk fulltime bedrijfsrooster hij valt. 

Branche (mogelijk)

Het is mogelijk om op bedrijfsniveau maximaal drie verschillende branches toe te voegen. Je kunt vervolgens op medewerkersniveau de individuele regelingen activeren.

Pensioenexport (mogelijk)

Je kunt meerdere pensioenexport instellingen aanmaken op bedrijfsniveau, let wel op dat de correcte medewerkers worden meegenomen.
Bij Syntrus Achmea worden altijd alle medewerkers meegenomen die ook in de loonaangifte voorkomen. Het is niet mogelijk deze hierin uit te sluiten. Als een medewerker geen deelnemer is bij Syntrus Achmea, dan zul je hiervoor contact op moeten nemen met Syntrus Achmea.

CAO (alleen mogelijk bij gebruik van 2 CAO-modellen)

Je kunt op bedrijfsniveau slechts één CAO-code selecteren. Het is echter wel mogelijk om 2 CAO-modellen, met verschillende CAO-codes, aan te maken en deze beide op bedrijfsniveau toe te passen. Zie dit artikel voor meer informatie hierover.

Opmerkingen