Werknemer is uitsluitend belastingplichtig (speciale tabel 5)

Wanneer een werknemer in dienst is die alleen belastingplichtig is, dient u dit aan te geven op werknemersniveau.

Loonheffingen

Bij de medewerker kunt u in het dashlet Loonheffingen aangeven of de werknemer alleen belastingplichtig is. Hier klikt u in het bovenste blok (Loonheffing) en in het onderste blok (SVW).

Loonheffing wijzigen

In het eerste blok past u het volgende gegeven aan dat afwijkt van de standaard. Hier is nu vanuit gegaan dat deze werknemer als standaard werknemer staat ingesteld. Indien u nog geen Loonheffing instellingen heeft ingevoerd, voert u de overige gegevens in alsof het een normale werknemer betreft.

- Selecteer achter Speciale tabel: 5 | B/H werknemer uitsluitend belastingplichtig.

SVW wijzigen

In het tweede blok past u de volgende gegevens aan:

- ZW uitvinken

- WW uitvinken

- WAO/WIA uitvinken

- Selecteer achter Zvw: A | Niet verzekeringsplichtig

- Selecteer achter Inkomens afhankelijke bijdrage Zvw: 0 | Geen

Loonstrook

Er wordt alleen loonheffing ingehouden op de loonstrook.