Sjablonen maken

Wanneer je standaard Sjablonen maakt, kun je bijvoorbeeld brieven of contracten opstellen. Hier kun je vaste en variabele tekst in opnemen. Vervolgens kun je deze bij de medewerker downloaden met de medewerkergegevens in het sjabloon.

Debiteur Sjabloon

1. Ga naar tabblad Explorer.

2. Ga naar het debiteurniveau.

3. Klik op Debiteur Sjabloon.

Nieuw sjabloon maken

Sjabloon maken

De sjabloon functionaliteit komt overeen met de Word functionaliteiten.

1. Je kunt hier de naam van het sjabloon invoeren.

2. Via de balk kun je functies gebruiken om de tekstweergave aan te passen.

3. Hier voer je de daadwerkelijke tekst in.

LET OP:  knippen en plakken vanuit een Word bestand werkt niet goed, er wordt dan (ongemerkt) ook opmaak mee gekopieerd die niet werkt  met de sjablonen.

Elementen toevoegen

Via Element toevoegen kun je variabele gegevens invoeren, zoals namen van medewerkers of bedrijven.

Wanneer je dit sjabloon voor meerdere medewerkers wil toepassen, hoef je dit dus niet elke keer aan te passen aan de medewerker.

Let op: wanneer er meerdere elementen achter elkaar voorkomen dien je de opmaak er tussen te verwijderen (zie voorbeeld hieronder).

Selecteer de gedeelte en klik op het kruisje om opmaak te verwijderen.

Logo toevoegen

Een logo invoegen dient te gebeuren door het invoegen van een verwijzing (URL), niet door het plakken of kopiëren van een afbeelding direct in het template. De bestandstype moet .png of .jpeg zijn.

Let op: de mogelijkheid voor het toevoegen van een logo is beschikbaar in alle browser behalve Internet Explorer.

Opslaan

Dit is een voorbeeld. Alle variabele gegevens (Elementen) zijn geel gekleurd en worden op medewerkersniveau gegenereerd.

1. Je kunt alvast een voorbeeld zien bij een medewerker door op Voorbeeld te klikken.

2. Klik op Opslaan.

Medewerker Sjabloon

1. Ga naar de medewerker bij wie je dit sjabloon wilt openen.

2. Klik op het Sjabloon in het dashlet Medewerker Sjabloon.

Download het sjabloon

Kies ervoor om het document als PDF of Word bestand te downloaden en klik op Genereren.

Output