Thema aanpassen

In Visma Nmbrs is het mogelijk om een eigen thema aan te maken. In jouw eigen thema kun je zelf aangeven hoe je wilt dat jouw omgeving eruit ziet. Je kunt hier jouw eigen kleuren kiezen en jouw eigen logo weergeven in het systeem. Wanneer jouw klanten inloggen zullen zij jouw vertrouwde thema zien met jouw logo.

Mijn Account

 
 
 

Wanneer je account eigenaar bent van de administratie, zie je rechts bovenin "Mijn Account" staan.

Hier kun je je account beheren door bijvoorbeeld jouw eigen thema aan te passen.

Thema instellingen

 

Ga naar de Thema instellingen om te beginnen met het aanmaken van jouw eigen thema.

Omgeving

 

Bij de thema instellingen staan 2 tabbladen: Thema en Omgeving.

In het tabblad Omgeving staat bovenaan de URL van jouw eigen omgeving. Deze URL heb je bij ons aangegeven en kun je niet zelf aanpassen.

De volgende gegevens kun je wel zelf aanpassen:

  • Naam - Dit is jouw systeemnaam. Deze naam komt in de browser te staan.
  • Welkomsttekst - De welkomsttekst staat in het inlogschem. Je gaat naar het inlogscherm door naar de bovenstaande URL te gaan.
  • Afzender emails - E-mailsignalen die worden verzonden zullen dit afzend adres hebben. Eventuele reacties zullen dus ook op dit e-mailadres terecht komen.
  • Help URL - Rechtbovenin het scherm staat een Help knop. Hier geef je aan naar welk webadres deze knop doorverwijst. Dit kan bijvoorbeeld onze helppagina zijn of je eigen contactpagina.
  • Taal - Hiermee kun je de gehele administratie standaard op Nederlands, Engels of Duits zetten.
  • McAfee icoon - Je kunt ervoor kiezen om het McAfee icoon weer te geven op de inlogpagina. Dit icoon laat zien dat de webpagina is beveiligd.

Nadat de instellingen zijn ingevoerd klik op de knop Toepassen.

Thema

Je kunt hier de kleuren van je eigen thema aanpassen. Alles wat je hier aanpast kun je direct aan de rechterkant zien nadat je de instellingen hebt opgeslagen. Hier wordt een klein voorbeeld weergegeven.

Zie de voorbeelden aan het eind van deze pagina om te zien welke (kleur)instelling je waar in je omgeving ziet.

Door te klikken op het vlak met de kleurencodes opent zich een kleurenpalet. Hier selecteer je een kleur die je wil hebben. Het resultaat van je keuze zie je direct aan de rechterkant in het voorbeeld. 

Let op: wanneer de kleur van de header en de steunkleur hetzelfde zijn, dan zie je de log-uit knop niet. Om dit op te lossen kun je de kleur van de header of de steunkleur wijzigen.

Let op: Het aanpassen van de linker balk is niet mogelijk. 

Logo's

Hier kun je je logo's uploaden om weer te geven in jouw omgeving.

Logo klein - Dit logo wordt weergegeven wanneer de gebruiker in het systeem is ingelogd. Dit logo dient een .PNG formaat te zijn. De beste maat voor dit logo is w:130px h:50px.

Logo groot - Dit logo wordt weergegeven op de inlogpagina. Dit logo dient een .PNG formaat te zijn. De beste maat voor dit logo is w:250px h:70px.

Favicon - De favicon wordt weergegeven in jouw browser. De favicon dient een .ICO formaat te zijn. De favicon is heel klein. De aanbevolen grootte is 16x16 px of 32x32 px.

Nadat je het logo hebt geselecteerd, klik je op upload. Je ziet dan direct aan de rechterkant in het voorbeeld weer direct het resultaat in het klein.

 

Voorbeeld

 

1. Groot logo

2. Header

3. Hoofdkleur

4. Welkomsttekst

5. OpenID

1. Logo Klein

2. Header

3. Steunkleur en Hoofdkleur tekst

4. Hoofdkleur

 

1. Naam omgeving

2. Favicon

Opmerkingen