Run teller

Accountants kunnen de Run teller gebruiken om te tellen hoeveel een bedrijf verwerkt heeft in een periode. Het is mogelijk om bijvoorbeeld runs, loonaangiftes en gebruikersaccounts te tellen. Het overzicht wordt getoond per debiteur.

Let op: Wanneer het bedrijf als test is gemarkeerd in de bedrijfsinstellingen, worden de medewerkers niet getoond in de optie Medewerker Run.

 

Run teller

Klik op Run teller op tabblad Overzichten.

 

Tellen

1. Selecteer de counter/teller.

2. Selecteer eventueel een tag, u kunt ook kiezen om alle tags te selecteren.

3. Selecteer het jaar waarvoor u wilt tellen.

4. Klik op Tellen.

 

Beschikbare tellers

De volgende tellers kunnen gekozen worden, de weergave is per periode:

 

1. Bedrijf run: er wordt geteld hoeveel runs er zijn gedaan bij alle bedrijven en debiteuren

2. Loonaangifte (XML): er wordt geteld hoeveel loonaangifte er zijn aangemaakt bij alle bedrijven en debiteuren

3. Medewerker HR: er wordt geteld hoeveel medewerkers er in dienst zijn bij alle bedrijven en debiteuren

4. Medewerker In-dienst: er wordt geteld hoeveel nieuwe medewerkers er in dienst zijn getreden bij alle bedrijven en debiteuren

5. Medewerker run: er wordt geteld hoeveel medewerkers zijn meegegaan in een run bij alle bedrijven en debiteuren (als er op medewerkerniveau een rooster met meer dan 0,00 uur actief is, in de betreffende periode, dan zal de medewerker meegaan in de telling)

6. Medewerker Uit-dienst: er wordt geteld hoeveel medewerkers er uit dienst zijn getreden bij alle bedrijven en debiteuren

7. Useraccount (documentviewer): er wordt geteld hoeveel documentviewers er zijn bij alle bedrijven en debiteuren

8. Useraccount (klant): er wordt geteld hoeveel unieke klant logins er zijn bij alle bedrijven en debiteuren

9. Useraccount (manager): er wordt geteld hoeveel unieke manager logins er zijn bij alle bedrijven en debiteuren

10. Useraccount (medewerker): er wordt geteld hoeveel unieke medewerker logins er zijn bij alle bedrijven en debiteuren

 

Let op: via de run teller is er geen mogelijkheid om de aangemaakte jaaropgaven te tellen. In Nmbrs worden de jaaropgaven aangemaakt op het moment dat de laatste run is gedraaid, of wanneer een medewerker uit dienst is gegaan. Om het aantal jaaropgaven te tellen kan een Global Export worden gedraaid, en zo kan je zien hoeveel medewerkers er nog in dienst zijn (en een jaaropgave hebben) en welke medewerkers gedurende het jaar uit dienst zijn gegaan (en dus ook een jaaropgave hebben).

Overzicht

Vervolgens krijgt u een overzicht per periode en de totalen van de geselecteerde bedrijven. 

Kleuren in de Run Teller

Het hoogste aantal is altijd het donkerst; wanneer '1' het hoogste aantal in de run teller is dan zal deze zwart zijn. Wanneer '2' het hoogste aantal in de run teller is dan zal deze het donkerst zijn enzovoort.

 

Verwijderde of dubbele debiteuren:

Wanneer bedrijven/debiteuren zijn verwijderd onder een debiteur blijven deze nog het gehele jaar zichtbaar. Voorbeeld: Een bedrijf in 2017 is aangemaakt, maar verwijderd in 2018. Dit bedrijf/debiteur zal deze nog heel 2017 zichtbaar zijn. De reden hiervan is dat er wellicht in 2017 runs voor deze bedrijven zijn geweest. De run teller laat dus het gehele jaar zien.

Wanneer dit niet gewenst is, kan je de debiteur onzichtbaar maken onder de debiteurinstellingen op het hoogste niveau. Deze komt dan niet meer naar voren in de run teller. Dit kan niet als de debiteur zelf verwijderd is.

Opmerkingen