Loonstrook en Jaaropgave in het Engels

Het is mogelijk om uw loonstrook in het Engels weer te geven. Dit is mogelijk om in te stellen per bedrijf. U kunt hier dus niet op medewerkerniveau van afwijken. Naast het instellen van de Engelse template, dient u ook eventuele reserveringen en looncodes te vertalen. De vertaling kunt u vervolgens zelf invoeren als naamswijziging.

Op deze pagina staat de uitleg van alle stappen die u dient te doorlopen voor het aanmaken van een Engelse loonstrook. Hierna volgt de voor de jaaropave.

Bedrijfsniveau

U wijzigt het template van de loonstrook op bedrijfsniveau, tabblad Start. Hier klikt u in het dahlet Salarisdocumenten instellingen op Template.

Selecteer de template (default) English.

De template van de loonstrook is nu in het Engels. Dat wil zeggen dat de standaard vaste gegevens op de loonstrook zijn vertaald naar het Engels. De looncodes op de loonstrook (Salaris, Stagevergoeding, Bonus) zijn nog niet vertaald. Dit kunt u zelf doen door de omschrijvingen van de looncodes aan te passen.

Looncodes aanpassen

Ga op debiteurniveau naar het loonmodel van het bedrijf. Selecteer de looncode die u wilt vertalen en klik op Wijzig looncode omschrijving.

LET OP: de loonstroken die reeds gedraaid zijn, zullen niet met terugwerkende kracht aangepast kunnen worden. Er is geen ingangsdatum bij het wijzigen van een looncode omschrijving! Dus herberekenen Salarisdocumenten heeft geen zin.

Pas de omschrijving aan naar de Engelse omschrijving.

Nadat u dit heeft gedaan, kunt u de reserveringen aanpassen en vertalen.

U kunt dit doen door in het dashlet Reserveringen op bedrijfsniveau op de reservering te klikken en de omschrijving aan te passen.

Loonstrook

Op de pro-forma loonstrook op medewerkersniveau ziet u vervolgens al de Engelse loonstrook met de zojuist aangepaste omschrijvingen.

Jaaropgave

Wanneer een medewerker zijn gebruiker profiel op Engels instelt, of zijn medewerkerlogin is in het Engels aangemaakt,  ziet hij de jaaropgave in het Engels.