Standaard payroll workflows

Je kan een eigen  payroll workflow aanmaken via tabblad Instellingen. Je kan ook gebruik maken van één van de standaard workflows in Nmbrs®.

 

Workflow instellingen

Bij de workflow instellingen op bedrijfsniveau vind je drie standaard workflows. Standaard, Standaard met run aanvraag en Standaard automatisch.

Selecteer de gewenste Standaard workflow instelling en klik op 'Opslaan'.

Standaard

De standaard workflow is gemaakt voor een bedrijf dat acties wilt plannen en handmatig uit wil voeren.

1. De eerste actie is het verwerken van de salarisrun. Wanneer je dit hebt gedaan, worden direct de volgende acties gepland.

2. De opvolgende acties zijn het zichtbaar maken van de documentviewer en medewerkerslogin. Het signaal wordt naar de gebruikers verzonden.

3. Direct na de vorige actie wordt gepland om de salarisrun te vergrendelen (run lock). Dit dient allemaal ook handmatig te worden uitgevoerd.

4. Nadat u de salarisrun heeft vergrendeld worden de acties loonaangifte aanmaken en pensioenaangifte aanmaken direct gepland om handmatig uit te voeren.

Direct na het uitvoeren van het aanmaken van één van de aangiftes wordt gepland om de aangifte te verzenden.

5. Wanneer er een aangifte is verzonden wordt het bedrijf contact op de hoogte gebracht door het verzenden van een signaal. Kijk hier als je een contactpersonen wilt aanmaken

Standaard met run aanvraag

De Standaard met run aanvraag workflow instelling is gemaakt voor een bedrijf dat zelf toegang heeft tot Nmbrs® en zelf de run aanvraagt om vervolgens de verwerking uit te laten voeren door de salarisverwerker./accountant.

1. De actie salarisrun aanvragen is de actie die wordt uitgevoerd door jouw klant door de run aan te vragen. Hierna worden direct de opvolgende acties gepland.

2. Wanneer de run is aangevraagd wordt direct gepland om handmatig de salarisrun te verwerken en de output te controleren.

3. Na het controleren van de salarisoutput wordt er een signaal verzonden naar het bedrijf contact en wordt direct de documentviewer zichtbaar gemaakt.

4. Tot slot in de run actie track kan je handmatig de medewekerslogin zichbaar maken, waarna een signaal wordt verzonden naar de medewerker. Direct daarna wordt de salarisrun automatisch vergrendeld.

5. Nadat de salarisrun is vergrendeld worden de acties loonaangifte aanmaken en pensioenaangifte aanmaken direct gepland om handmatig uit te voeren.

Direct na het uitvoeren van het aanmaken van één van de aangiftes wordt gepland om de aangifte te verzenden, dit ook om handmatig uit te voeren.

6. Wanneer er een aangifte is verzonden wordt het bedrijf contact op de hoogte gebracht door middel van een signaal. Kijk hier als je een contactpersonen wilt aanmaken

 

Standaard automatisch

De standaard automatisch workflow instelling is gemaakt voor het bedrijf dat alles automatisch wil laten werken, met uitzondering van het verzenden van de aangiftes.

1. De salarisrun wordt automatisch verwerkt, 10 dagen na het begin van de periode. Dit betekent dat je 10 dagen hebt om alle mutaties in te voeren. De Accountant contactpersoon krijgt hiervan een signaal.

2. Direct na het verwerken van de salarisrun wordt de run zichtbaar gemaakt in de documentviewer en op de medewerkerlogin, hiervan wordt ook een signaal verzonden.

3. Direct hierna wordt ook de salarisrun vergrendeld.

4. Direct na het vergrendelen van de salarisrun worden de loonaangifte en de pensioenaangifte aangemaakt. De aangifte moet je nog wel zelf handmatig versturen.

5. Wanneer er een aangifte is verzonden wordt het bedrijf contact op de hoogte gebracht door middel van een signaal. Kijk hier als je een contactpersonen wilt aanmaken

Video's

 

Opmerkingen