Introductie Afbouw Branche

In dit artikel vind je welke brancheregelingen en welke CAO's worden ondersteund binnen de Afbouwbranche. Ook lees je hoe deze brancheregeling wordt berekend in Nmbrs, hoe deze moet worden ingericht en hoe de pensioenexport wordt gedaan. 

Ondersteunde brancheregelingen

Hier een overzicht van de brancheregelingen zoals terug te vinden in Nmbrs. 

  • 0168| Afbouw (CAO-Personeel)
  • 0218| Afbouw (Geen Cao)
  • 0180| Afbouw (UTA-Personeel)

Berekening brancheregeling

De LAP pensioenregeling branche Afbouw CAO personeel wordt als voorbeeld gebruikt voor de branche berekenmethode.
Het is een jaarregeling op basis van de huidige periode. Er is een franchise en een maximum grondslag van toepassing. Voor het berekenen van het parttime percentage wordt er gerekend met afwijkende uren, ook bij fulltimers en parttimers met een rooster. De berekening en een rekenvoorbeeld vind je op onderstaande pagina. Ook een link naar de berekening van het Pris uurloon. 

Inrichting

Kijk hieronder hoe je een branche dient te selecteren. 
Als een bedrijf gebruik maakt van de afbouw branche is het alleen mogelijk om dit bedrijf te verwerken met een 4-weken verloning. Bij het pensioenfonds wordt er een aanlevering per 4-weken verwacht en het is in Nmbrs niet mogelijk om een maand verloning terug te rekenen naar een 4-weken verloning.

 

Pensioenexport

Het pensioen kan je vanaf 1 januari 2017 aanleveren bij APG Bouw, hoe je de pensioenexport naar APG Bouw kan instellen en correcties kan verwerken vind je via onderstaand link:

 

Volgen

Opmerkingen

Mogelijk gemaakt door Zendesk