Medewerker uit dienst op de 1e van de maand

Indien een medewerker op de 1e van de maand uit dienst wordt gemeld - en de medewerker heeft een fulltime of parttime rooster - dan zal er op basis van de ingevulde dagen in het rooster nog salaris worden uitgekeerd. Vaak is dit niet de gewenste situatie, daarom zijn er twee methoden hoe je hier omheen kan werken: 

  1. Het rooster in Nmbrs op nul zetten
  2. Uit dienst datum van de medewerker op de laatste dag van de maand zetten1. Het rooster in Nmbrs op nul zetten 

Wanneer iemand op 1 april 2015 uit dienst wordt gemeld, en zijn rooster is ma/di/do/vr, dan zal alsnog voor de gehele maand het salaris worden uitbetaald. Je kan dit oplossen door het rooster op nul te zetten per 1 april 2015, zodat er geen salaris voor deze maand meer zal worden uitgekeerd. 

     1. Ga op medewerkersniveau naar Instellingen -> Rooster -> Rooster

     2. Vul de datum in vanaf wanneer het rooster moet worden aangepast (is in dit geval de 1e van de maand), en pas het rooster aan:

 

 

2. Uit dienst melding op de laatste dag van de maand 

Wanneer iemand op 1 april 2015 uit dienst wordt gemeld, en zijn rooster is ma/di/do/vr, dan zal alsnog voor de gehele maand het salaris worden uitbetaald. Wanneer je de uit dienst datum van de medewerker aanpast naar 31 maart 2015 dan zal dit probleem opgelost zijn.  

 

 

 

 

 

 

Opmerkingen