Introductie Kunststof- en rubberindustrie Branche

In dit artikel vind je welke brancheregelingen en welke CAO's worden ondersteund binnen de Kunststof- en rubberindustriebranche. Ook lees je hoe deze brancheregeling wordt berekend in Nmbrs, hoe deze moet worden ingericht en hoe de pensioenexport wordt gedaan.

Ondersteunde brancheregelingen

Hier de brancheregelingen zoals terug te vinden in Nmbrs.

  •  241 Kunststof- en rubberindustrie

 

Berekening brancheregeling

De Pensioen regeling wordt als voorbeeld gebruikt voor de branche berekenmethode.
Deze brancheregeling is een jaarregeling. De pensioenpremie wordt berekend op basis van de eerste periode. Als eerste periode wordt gezien de eerste periode van het kalenderjaar (januari) of de eerste periode waarin de werknemer in dienst treedt. 

Inrichting

Kijk hieronder hoe je een branche dient te selecteren.

 

Pensioenexport

Vanuit Nmbrs wordt er geen koppeling ondersteund met het pensioenfonds. De aangifte kan handmatig worden aangeleverd op de website van het pensioenfonds.

Inmiddels hebben we een succesvolle pilot afgerond met UPA in 2016. Wij geven er de voorkeur aan om alle pensioenaangiftes zo snel mogelijk over te zetten op UPA.  Voor meer informatie zie: http://www.pensioenfederatie.nl/services/themas/Pages/Uniforme_Pensioenaangifte_UPA_102.aspx

Vanuit klanten krijgen we de vraag of Nmbrs automatische export koppelingen kan maken voor elke branche. Als softwareleverancier kunnen we (nog een keer) een verzoek sturen om over te stappen, wellicht heeft het nut als het pensioenfonds deze wens van verschillende hoeken hoort. Het pensioenfonds moet een investering maken om een ander export formaat te ondersteunen zodat de pensioenuitvoerder dit kan gebruiken. 

 

Volgen

Opmerkingen

Mogelijk gemaakt door Zendesk