Introductie Drankindustrie Branche

In dit artikel vind je welke brancheregelingen en welke CAO's worden ondersteund binnen de drankindustrie branche. Ook lees je hoe deze brancheregeling wordt berekend in Nmbrs, hoe deze moet worden ingericht en hoe de pensioenexport wordt gedaan.

Ondersteunde brancheregelingen

Hier een overzicht van de brancheregelingen zoals terug te vinden in Nmbrs.

  •  38 Drankindustrie Branche

 

Berekening brancheregeling

Let op: per 2019 heeft het BPF dranken zich aangesloten bij het BPF detailhandel. Daarom wordt vanaf 2019 ook de berekeningsmethode van de detailhandel toegepast. Zie dit artikel voor meer informatie.

De Pensioen OP/NP (Grondslag A) regeling, branche wordt als voorbeeld gebruikt voor de branche berekenmethode.
De brancheregeling is een jaarregeling. De pensioenpremie wordt berekend op basis van de eerste periode.  Als eerste periode wordt gezien de eerste periode van het kalenderjaar (januari) of de eerste periode waarin de werknemer in dienst treedt. Er is voor de berekening een maximum grondslag en franchise van toepassing.

Inrichting

Kijk hieronder hoe je een branche dient te selecteren.

 

Pensioenexport 

Pensioenexport vanaf 2019

De drankindustrie branche valt vanaf 1-1-2019 onder de detailhandel branche. De pensioenexport moet hierbij via TKP Detailhandel aangeleverd worden. In dit artikel vind je terug hoe je dit in Nmbrs kunt inrichten. 

Pensioenexport t/m 2018 

Vanuit Nmbrs wordt er geen koppeling ondersteunt met het pensioenfonds. De aangifte kan handmatig worden aangeleverd op de website van het pensioenfonds, zie hiervoor de onderstaande links.

 

 

 

 

Volgen

Opmerkingen

Mogelijk gemaakt door Zendesk