Hoe moet ik een WAZO uitkering verwerken?

Er zijn 2 manieren waarop de medewerkster een zwangerschap- / bevallingsverlof uitkering ontvangt:

  • via de werkgever (WAZO uitkering wordt via de werkgever uitgekeerd)
  • via het UWV zelf

De werkgever heeft bij het invullen van de WAZO uitkering de mogelijkheid om deze keuze te maken.

Je bouwt geen pensioen op tijdens WW-uitkering? Klik hier voor meer informatie. Bij uitbetalingen via het UWV wordt er geen pensioen opgebouwd (volgens de website). Het is wel mogelijk om over dat geld pensioen op te bouwen, hiervoor moet afgesproken worden dat de werkgever het geld ontvangt van UWV zodat de werkgever dit kan laten uitbetalen aan de werknemer. 

Hoe verwerk je dit in Nmbrs?

  • wanneer de uitkering via de werkgever uitgekeerd wordt, dan verloon je deze medewerker alsof ze gewoon loon ontvangt. In het geval iemand een vast rooster heeft, hoef je niks te veranderen. Is het een oproepkracht dan voer je het aantal uren (gewoon op U2100) en dagen in die het UWV heeft doorgegeven.
  • wanneer de uitkering via het UWV wordt uitgekeerd, dan boek je het salaris tegen door middel van de looncodes: L3730 Inhouding Zwangerschapsverlof 100% / L3735 Inhouding Bevallingsverlof 100% / L3736 Inhouding Bevallingsverlof 100% (N/B).

In beiden gevallen kun je het zwangerschapverlof registreren in het dashlet Verzuim. Dossiertype dien je dan in te stellen op "Zwangerschapverlof":

 

Volgen

Opmerkingen

Mogelijk gemaakt door Zendesk