Firewall aanpassen om Nmbrs® converter te installeren

Wanneer je de Nmbrs® Converter wil installeren, raadpleeg dan altijd eerst de IT beheerder. Misschien heb je geen rechten om zaken te installeren, of kan hij/zij je helpen met de installatie.

Wat vaak voorkomt is dat de Windows firewall zodanig is ingesteld dat de installatie van de Converter niet gedaan kan worden. In dat geval kun je de volgende instellingen controleren en aanpassen:

• Ga in het Windows Startmenu naar het Configuratiescherm (Control Panel)
  • Klik het pictogram Windows Firewall aan
  • Klik links in beeld op Geavanceerde instellingen (Advanced settings), een pop-up scherm opent

Klik links bovenaan op Regels voor binnenkomende verbindingen (Inbound Rules)

• Klik rechts onder Acties (Actions) op Nieuwe regel... (New rule...)
  • Klik onder Stappen (Steps) op Protocol en poorten (Protocol and Ports)
  • Selecteer een regeltype Poort (Port) en klik op Volgende (Next)

• Voeg een TCP poort toe met Specifieke lokale (Specific local ports) nummer 1433 en klik op Volgende (Next)

• Selecteer De verbinding toestaan (Allow the connection) en klik op Volgende (Next)

• Selecteer Domein (Domain), Privé (Private) en Openbaar (Public) en klik op Volgende (Next)

• Geef de Poort een naam en klik op Voltooien (Finish

• Herhaal deze stappen voor Regels voor uitgaande verbindingen (Outbound rules)