Exact Online inrichten

Dit artikel beschrijft de integratie met Exact Online. Wil je meer informatie over foutmeldingen betreffende Exact Online, check dan het volgende artikel:

Exact Online instellingen

Het is mogelijk om een koppeling te realiseren met Exact Online, zodat journaalposten automatisch naar Exact verzonden kunnen worden. (Uiteraard kunnen ook nog steeds journaalposten in Exact worden ingelezen via een export/import.)
Wanneer gebruik gemaakt wordt van deze koppeling worden de journaalposten, in geval van een correctie, automatisch gesplitst per periode. Ook worden de journaalposten automatisch gesplitst per kostenplaats en kostensoort, indien hier gebruik van wordt gemaakt.

Let op: Wanneer in Nmbrs grootboekrekeningnummers zijn aangemaakt die niet in Exact Online staan dan zullen deze worden aangemaakt in de Exact Online administratie.

Ga naar tabblad Instellingen en klik op Exact Online Instellingen onder Integratie.

Klik op Nieuwe Account en vul je gebruikersnaam voor Exact Online in:

Autorisatie instellen

Ten behoeve van de veiligheid van de integratie tussen Exact en Nmbrs moet er autorisatie worden toegekend aan het account dat is aangemaakt. Dit doe je door op het Exact-logo achter het account te klikken.

Vanaf 1-8-2015 heeft Exact Online de beveiliging voor integraties verbeterd. Voor de bestaande Exact Online accounts in Nmbrs betekent dit dat autorisatie moet worden toegekend aan het account; anders kunnen de journaalposten niet worden verzonden.

Wanneer de autorisatie nog niet geactiveerd is zal het logo grijs gekleurd zijn:

Na de autorisatie zal het logo rood kleuren. Vervolgens wordt de administratie in Exact geopend en hier moet nogmaals ingelogd worden:

Na deze stappen is de autorisatie succesvol geactiveerd.

Nmbrs

Wanneer je inlogcodes zijn goedgekeurd ga naar het tweede tabblad (Administrations).

Klik vervolgens op Nieuwe Mapping om een administratie in Nmbrs aan een administratie in Exact Online te koppelen.

Koppel de bedrijven en geef een dagboekcode in.

Workflow

In de workflow van het bedrijf dien je de actie "Genereer en verstuur journaalposten" aan te vinken. Je kunt dit uiteraard desgewenst als een automatische actie instellen.

Je kunt nu via de workflow en via het dashlet Journaalposten Export de journaalposten verzenden.

Verstuur de Journaalposten naar Exact Online.