Er wordt gerekend met verkeerde settings?

Regelmatig krijgen wij de vraag waarom er bijvoorbeeld een verkeerd(e) salaris / bijtelling auto / loonheffingssetting op de loonstrook staat.

Dit heeft vaak te maken met te veel foutief ingevoerde mutaties die opgeslagen zijn in het betreffende dashlet. Dit kun je controleren via de knop "Historie" in dat dashlet.

Als voorbeeld geef ik vraag: "Waarom wordt er ineens loonheffing tabel ingehouden en loonheffing BT uitbetaald?"

In dit voorbeeld heeft de klant een correctie gedraaid over 2013. Bij de betreffende medewerker zijn in de historie veel verschillende mutaties gedaan, waarin eerst niet met een 'Afwijkend Bijzonder tarief %' gewerkt wordt en dan weer wel. Zie de vele regels hieronder:

In dit geval is het probleem op te lossen door de historie leeg te maken t/m de onderste regel van 2013. Dat betekent dat je ook 2015 en 2014 weg moet halen (onthoud dus goed de settings van 2014 en 2015).

Een volle historie is dikwijls de reden dat Nmbrs® 'in de war raakt' wanneer je een correctie gaat maken.

TIP: wanneer er een correctie wordt gemaakt of iets in een periode foutief wordt ingevoerd (waardoor er dus meerdere regels in de historie staan die foutief zijn!): verwijder deze en zet alles er meteen goed in. Al deze 'ruis' veroorzaakt vaak problemen.

 

Volgen

Opmerkingen

Mogelijk gemaakt door Zendesk