Koppeling Visma inrichten (eAccounting)

In Nmbrs kan er een directe koppeling met Visma (eAccounting) worden gemaakt, zodat de journaalposten automatisch of handmatig kunnen worden ingelezen in het boekhoudprogramma van Visma.

Template aanpassen

In het template moeten de rechten om instellingen aan te maken voor Visma eerst op 'Schrijven' worden gezet:

Account aanmaken

Op masterniveau kan de integratie met Visma worden aangemaakt. Klik op de tab Instellingen -> Integratie -> Visma instellingen:

Vervolgens kan er een nieuw account worden aangemaakt, met een zelf gekozen gebruikersnaam:

Account autoriseren

Wanneer het account is aangemaakt kan de autorisatie worden gedaan door op het Visma logo te klikken:

Door op het logo te klikken wordt een nieuw scherm geopend waarin de inlog gegevens van Visma ingevoerd moeten worden:

• User name: vul hier de gebruikersnaam van Visma in
  • Password: vul hier het wachtwoord van Visma in

Voor de activatie, wordt er om toestemming gevraagd om Nmbrs toegang te verlenen tot gegevens in Visma. Om dit toe te staan en de koppeling te activeren, kan voor 'Allow' worden gekozen.

Na het geven van toestemming, zal onderstaande scherm worden getoond.

Verversen

Het scherm waarop te zien is dat de autorisatie succesvol is verlopen kan worden afgesloten. Vervolgens kan je terug naar de omgeving en moet het scherm worden ververst (F5) zodat het grijze Visma icoontje rood kleurt.

Koppelen van bedrijven

Op het tabblad 'Administraties' kunnen de bedrijven gekoppeld worden:

Kies het betreffende bedrijf in Nmbrs en vervolgens het bijbehorende bedrijf in de Visma administratie. Vervolgens kan de dagboek code worden ingevoerd, dit moet overeenkomen met de code in Visma.

Kostenplaatsen en kostendragers

In Nmbrs hebben kostenplaatsen en -dragers een nummer en omschrijving. Dit nummer en de omschrijving moeten in Visma exact hetzelfde zijn om de journaalpost met kostenplaats/kostendrager te kunnen verzenden vanuit Nmbrs naar Visma.

Wanneer in Nmbrs kostenplaatsen/-dragers zijn ingesteld, maar deze zijn niet aangemaakt in Visma, dan zal de journaalpost geïmporteerd worden zonder deze kostenplaatsen/-dragers.

Journaalpost verzenden via Journaalpost Export

Nadat de run is gedraaid, kan de journaalpost worden aangemaakt in de Journaalpost Export. Door in de Journaalpost Export op het Visma icoon te klikken, zal de journaalpost naar Visma worden verzonden:

Zodra het logo rood kleurt is de journaalpost correct verzonden.

Meer informatie over de journaalpost export kan je vinden in dit artikel:
Journaalpost Export