Journaalpost kostenplaats niet in balans

In dit artikel wordt uitgelegd waarom het mogelijk is dat een journaalpost per kostenplaats niet in balans is. Als een (of meerdere) journaalpost(en) blijven genereren kan dit verschillende oorzaken hebben, hieronder worden de meest voorkomende oorzaken besproken:

  1. Er wordt gebruik gemaakt van een kostenverdeling over verschillende kostenplaatsen

 

Onderstaande afbeelding laat een verschil zien in de journaalpost per kostenplaats:

 

 

1. Er wordt gebruikt gemaakt van een kostenverdeling over verschillende kostenplaatsen

Oorzaak
Wanneer er een kostenverdeling plaatsvindt bij één of meerdere medewerkers zal de journaalpost van de betreffende kostenplaatsen niet meer in balans zijn. In onderstaand voorbeeld zal duidelijk worden gemaakt waarom.

Wanneer je naar onderstaande afbeelding kijkt zie je een (fictieve) journaalpost voor Kostenplaats A:Stel je gaat 500,- euro van het salaris beken op Kostenplaats B door middel van de kostenverdeling, dan zal er 500,- van het salaris bij Kostenplaats A worden weg gehaald. Dat resulteert in de volgende journaalpost voor Kostenplaats A:


Dit levert een verschil op van 500,- euro. Normaliter zullen bedragen van de Credit zijde ook (gedeeltelijk) naar Kostenplaats B verplaatsen, maar niet alles, omdat je alleen het salaris naar Kostenplaats B verplaatst.


Achterhalen
Om te achterhalen of er sprake is van een kostenverdeling kan je onderstaand artikel raadplegen:


Oplossing
Als je inderdaad gebruikt maakt van een kostenverdeling is dit probleem niet op te lossen, dit is hoe het in Nmbrs wordt verwerkt. Mocht dit niet gewenst zijn kan je ervoor kiezen om de kostenverdeling te verwijderen.

Opmerkingen