Foutmeldingen: Mutatieformulier

In onderstaand artikel staat een foutmelding beschreven die (met oorzaak en oplossing) beschreven gerelateerd aan de mutatieformulieren. 

Foutmeldingen

Melding Het is niet mogelijk om het mutatieformulierenmodel te veranderen. Sluit eerst alle openstaande mutatieformulieren. 
Oorzaak Wanneer er bij een bedrijf mutatieformulieren open staan (in afwachting, ter verbetering of bij 'opgeslagen') dan is het niet mogelijk om de mutatieformulieren instellingen van het betreffende bedrijf aan te passen. 
Oplossing Zorg ervoor dat alle openstaande formulieren worden goedgekeurd, afgekeurd of worden verwijderd. Als dit is gebeurd kunnen de mutatieformulieren instellingen worden aangepast. 

 

Melding Deze gebruiker heeft openstaande formulieren. Wanneer je dit account verwijdert, zullen de openstaande formulieren ook verwijderd worden. Weet je zeker dat je door wilt gaan?
Oorzaak Wanneer er bij een medewerker mutatieformulieren open staan (in afwachting, ter verbetering of bij 'opgeslagen') dan zullen deze mutatieformulieren verwijderd worden als je de medewerkerlogin verwijderd.
Oplossing
  1. Indien je niet wil dat deze mutatieformulieren verwijderd worden, klik op 'Annuleren.
  2. Indien je de openstaande mutatieformulieren en de medewerkerlogin wilt verwijderen, klik 'OK'.
Voorbeeld

 

Melding Een mutatieformulier met dezelfde kolom(men) is open.
Oorzaak Per periode kan er van elk snelinvoer formulier maar één verstuurd worden. Het kan voorkomen dat de klant het snelinvoer formulier heeft ingevuld en op 'Opslaan' heeft geklikt, vervolgens wordt eenzelfde formulier gestart en dan wordt de foutmelding getoond.
Oplossing Om deze foutmelding op te lossen moeten de opgeslagen formulieren worden verwijderd, of alsnog worden verzonden. Zowel de klant login als de accountant kunnen deze formulieren verwijderen onder het tabje 'Opgeslagen'.
Voorbeeld

 

Opmerkingen