Foutmeldingen: Unit4

In onderstaand artikel staan verschillende foutmeldingen (met oorzaak en oplossing) beschreven die kunnen verschijnen wanneer de journaalpost naar Unit4 wordt verstuurd. 

Let op: in Unit4 wordt een kostendrager een 'dossier' genoemd.

Foutmeldingen

Melding Broken rule: Type: Error message: De kostenplaats is verplicht.
Oorzaak In Unit4 is bij een (of meerdere) grootboeknummers aangegeven dat deze gesplitst moeten worden per kostenplaats(en). In Nmbrs zijn niet alle medewerkers aan een kostenplaats gekoppeld, daarom onstaat deze foutmelding. 
Oplossing Zorg ervoor dat in Nmbrs alle medewerkers aan een kostenplaats zijn gekoppeld, of geef in Unit4 bij het betreffende grootboeknummer aan dat deze niet gesplitst hoeft te worden per kostenplaats. 
Melding Broken rule: Type: Error message: Het dossier is verplicht.
Oorzaak In Unit4 is bij een (of meerdere) grootboeknummers aangegeven dat deze gesplitst moeten worden per dossier (= kostendrager in Nmbrs). In Nmbrs zijn niet alle medewerkers aan een kostendrager gekoppeld, daarom onstaat deze foutmelding. 
Oplossing Zorg ervoor dat in Nmbrs alle medewerkers aan een kostendrager zijn gekoppeld, of geef in Unit4 bij het betreffende grootboeknummer aan dat deze niet gesplitst hoeft te worden per kostendrager (= dossier). 
Melding Broken rule: Type: Error message: Kostenplaats '15' komt niet voor.
Oorzaak In Nmbrs is er een kostenplaats met het nummer '15', deze kostenplaats is in Unit4 niet aangemaakt. 
Oplossing Zorg ervoor dat in Unit4 ook een kostenplaats met nummer '15' wordt aangemaakt, of maak in Nmbrs een kostenplaats aan met een nummer dat correspondeert met de nummers in Unit4 en ontkoppel kostenplaats '15' bij alle medewerkers.
Melding Broken rule: Type: Error message: Het dossier '3' komt niet voor. 
Oorzaak In Nmbrs is er een kostendrager (= dossier in Unit4) met het nummer '3', dit nummer is als dossier niet aangemaakt in Unit4. 
Oplossing Zorg ervoor dat in Unit4 ook een dossier/kostendrager met het nummer '3' wordt aangemaakt, of maak in Nmbrs een kostendrager aan met een nummer dat correspondeert met de nummers in Unit en ontkoppel kostendrager '3' bij alle medewerkers. 
Melding Broken rule: Type: Error message: Grootboekrekening '1234' bestaat niet.
Oorzaak In Nmbrs is er een grootboeknummer '1234' ingesteld in het grootboekrekeningschema, deze is zichtbaar in de journaalpost. In Unit4 is er geen grootboeknummer '1234'. 
Oplossing Zorg ervoor dat de grootboeknummers in Nmbrs en Unit4 met elkaar corresponderen. In dit geval kan het grootboeknummer '1234' worden aangemaakt in Unit4, of in Nmbrs kan het nummer worden veranderd naar een nummer dat ook in Unit4 is aangemaakt.
Volgen

Opmerkingen

Mogelijk gemaakt door Zendesk