Foutmelding: "Fout (...) tabblad/kolom bestaat niet"

Als er bij het importeren een foutmelding "Fout (...) tabblad bestaat niet" tevoorschijn komt bekijk dan dit artikel voor de oorzaak, hoe je deze kan achterhalen en oplossen.

  1. Er is een tabblad of kolom weggelaten

1. Er is een tabblad of kolom is niet (goed) weergegeven

Oorzaak 
Er is geïmporteerd of ge-update en een tabblad of kolom is niet (goed) weergegeven.
Alle tabbladen en kolommen kunnen leeg worden aangeleverd maar dienen wel met dezelfde titel, secties en kolommen als in de Nmbrs template aanwezig te zijn in de importsheet. Tabbladen kunnen eventueel wel worden weggelaten wanneer er voor de 'Import/export geavanceerd' is gekozen en het betreffende tabblad is uitgevinkt. 
 
Achterhalen
De error geeft aan om welke kolom of tab het gaat. Bijvoorbeeld "Can't import KostenverdelingVar: tab KostenverdelingVar doesn't exist.". Hier gaat het dus om de tab: 'KostenverdelingVar' die ontbreekt of staat met de verkeerde titel in het importsheet.  
 
 
Oplossing
Bij het importeren of updaten moet er gebruik worden gemaakt van de Nmbrs importsheet template waarbij alle kolommen en tabs, met titel zoals in template is gegeven, aanwezig moeten zijn. Deze is te downloaden bij het Import/Export dashlet, zie onderstaande afbeelding. Wanneer deze tab niet ingevuld hoeft te worden kan deze gewoon leeg worden geïmporteerd of ge-update. 

Opmerkingen