Reservering (vakantiegeld) moet niet elke periode uitbetaald worden

Als de berekening van het verlof niet klopt kan dit een aantal redenen hebben, hieronder worden de meest voorkomende oorzaken besproken: 

  1. Er wordt een andere berekeningsmethode gebruikt dan de Nmbrs berekeningsmethode

 

1. Er wordt een andere berekeningsmethode gebruikt dan de Nmbrs methode

Oorzaak
Omdat de reserveringen op basis van verschillende betaalmethoden kunnen worden ingericht, komt het voor dat er een andere berekeningsmethode wordt gebruik dan Nmbrs hanteert voor de berekening van de reservering. 


Achterhalen
Om te achterhalen op welke manier de reservering in Nmbrs wordt berekend is het van belang om te controleren welke betaalmethoden er voor de reservering is ingesteld. Dit kan je doen op bedrijfsniveau bij Instellingen -> Salaris instellingen -> Reserveringen. Vervolgens zie je bij het kopje 'Betaalwijze' welke methode er is gekozen. Onderstaande afbeelding laat zien dat de betaalwijze 'Einde periode' is gekozen:


Oplossing
Volg de berekeningsmethode die Nmbrs hanteert voor de reservering. In onderstaande artikelen staat per betaalwijze uitgelegd hoe de berekening tot stand komt:


Wanneer de reservering niet goed is ingericht kan deze worden gecorrigeerd. Hoe je dit doet staat in onderstaand artikel uitgelegd:

Opmerkingen