Update NL 19-02-2018

Met de update van maandag 19 februari hebben we verbeteringen doorgevoerd en zijn er nieuwe functionaliteiten beschikbaar gesteld.

Nieuwe functionaliteiten en verbeteringen

Batch booking in SEPA voor loonaangifte

Voor het SEPA bestand van de salarisdocumenten, kan er worden gekozen om het bestand als 'Batch Booking'  te markeren. Dit houdt in dat op het bankafschrift het totaal bedrag (meestal) als één betaling wordt gezien. Vanaf heden heeft deze instelling geen invloed meer op het SEPA bestand voor de loonaangifte en kan dit SEPA bestand (voor de loonaangifte) niet meer als batch booking worden gemarkeerd. Door deze aanpassing zal de periode en het betalingskenmerk worden getoond bij de betaling van de loonaangifte.

Waarschuwing voordat je op het hoogste niveau een wijziging doet in de Workflow Instellingen

Wanneer je een default Workflow instelling aanpast op Masterniveau, kan dat grote gevolgen hebben. Daarom hebben we nu een waarschuwing gemaakt voordat je een aanpassing doet, zodat er niet iets per ongeluk aangepast kan worden.

Bekende problemen

[Reiskostenvergoeding] Afstand wordt niet automatisch berekend
Het automatisch berekenen van de reisafstand via de Google Maps API in het dashlet reiskostenvergoeding op medewerkerniveau, ging niet altijd goed. Het aantal kilometers bleef in sommige gevallen "0,0". Met deze update hebben we dit probleem verholpen.

[Personalia] Bij tenaamstelling partnernaam - eigennaam kan er een streep (-) voor de medewerker worden getoond
Wanneer in het dashlet personalia de tenaamstelling Partnernaam - Eigennaam werd gebruikt, maar er geen partnernaam was ingevuld kwam er bij de werknemers (menu aan de linkerzijde) maar ook op de loonstrook een streepje (-) te staan. Dit probleem is middels de update van vanavond verholpen.

[Pensioen Export] APG PFAB niet selecteerbaar
Het pensioen export formaat APG PFAB was tijdelijk niet selecteerbaar. Met de update van vanavond is deze weer beschikbaar gemaakt.

[Branches] Brancheregelingen worden onterecht berekend
Brancheregelingen worden berekend op een loonstrook terwijl de werknemer die maand niet gewerkt heeft. Dit was tot nu toe vooral opgemerkt bij bedrijven met een week verloning.
Echter gold dit probleem in alle omgevingen. Met de update van vanavond worden de brancheberekeningen niet meer onterecht geactiveerd als een medewerker niet heeft gewerkt.

[Verlof] Onvoldoende uren bij verlof aanvraag
Wanneer er verlof wordt opgenomen of opgebouwd, kan het zijn dat er een melding werd getoond dat er onvoldoende uren zijn terwijl er wel voldoende saldo is.

Met deze update hebben we dit oude Bekende Probleem opgelost. Wegens urgentie van andere zaken heeft de oplossing van dit probleem langer op zich doen wachten.

Bugs

Rapport "bedrijf workflow instellingen" op accountant niveau

Het was niet mogelijk dit rapport te downloaden en het weergegeven rapport was niet compleet. Met deze update is dit probleem opgelost en is het dus weer mogelijk dit rapport te downloaden. Ook zal de informatie die in het rapport getoond wordt nu compleet zijn.