Tabblad Medewerkers - Verschillende medewerker types

Binnen Nmbrs is het tabblad 'Medewerkers' beschikbaar. Met deze functionaliteit kan je in één overzicht alle medewerkers welke betrokken zijn binnen een organisatie tonen. Er zijn meerdere types beschikbaar gesteld om alle betrokken medewerkers een digitaal dossier te bieden. Wanneer een medewerker is aangemaakt, is het mogelijk om het type medewerker aan te passen. Zo kan je bijvoorbeeld een sollicitant opnemen in het systeem en deze later in het proces over zetten naar het type medewerker, waarbij het gehele digitale dossier behouden blijft.

In dit artikel behandelen we de volgende onderwerpen:

Medewerkers

Templates

Medewerkers

Toevoegen en aanpassen van een nieuwe medewerker

Via de optie 'Voeg nieuwe medewerker toe' is het mogelijk om een nieuwe medewerker aan te maken. Tijdens het aanmaken kan je het type medewerker en het betreffende bedrijf kiezen.

Wanneer er eerder als type 'Sollicitant' is gekozen, kan dit later worden aangepast naar het type 'Medewerker' door op het potlood achter de medewerker te klikken.

Wanneer een medewerker nog niet in een run is opgenomen, is het mogelijk om het type, bedrijf en status aan te passen. Het is niet mogelijk om deze velden aan te passen wanneer een medewerker reeds in een run is opgenomen. Er zal dan een  worden getoond achter het veld.

Na het aanmaken van een medewerker, kan je door op de naam te klikken, direct naar de medewerker toe om alle zaken in te richten.

Verschillende types

Er kunnen verschillende soorten types gekozen worden bij het aanmaken of aanpassen van een medewerker. Wanneer een medewerker niet meer is meegenomen in een opvolgende run, is het mogelijk om het type aan te passen bij 'Employee settings' op medewerker niveau of via het pennetje bij het tabblad medewerkers.

Sollicitant
Via het type 'sollicitant' kan een medewerker worden aangemaakt welke nog niet wordt meegenomen in de salarisverwerking. Voor dit type is het mogelijk om een medewerker login vrij te geven. Wanneer de sollicitant daadwerkelijk in dienst komt, is het mogelijk om het type aan te passen.

Loondienst
Via het type 'Loondienst' kan een medewerker worden aangemaakt welke wordt opgenomen in de salarisverwerking.

Externe
Via het type 'Externe' kan een medewerker worden aangemaakt welke niet wordt meegenomen in de salarisverwerking. Voor dit type is het mogelijk om een medewerker login vrij te geven. Let op: het is niet mogelijk om dit type medewerker op te nemen in de salarisverwerking.

Voormalig medewerker
Via het type 'Voormalig medewerker' kan een medewerker worden aangemaakt welke niet wordt meegenomen in de salarisverwerking. Wanneer een medewerker uit dienst is, kan het type worden gewijzigd van 'Loondienst' naar 'Voormalig medewerker'. Let op: het is niet mogelijk om dit type medewerker op te nemen in de salarisverwerking.

Medewerkers verwijderen

Via Instellingen --> Medewerker beheer op het hoogste niveau, kunnen medewerkers (van alle types) worden verwijderd.

Status Actief/Inactief

Wanneer een medewerker uit dienst gaat, wordt de status en het type medewerker en de status niet automatisch aangepast. Dit kan gedaan worden via de 'employee settings' op medewerker niveau of via het 'Medewerker Menu' door op het pennetje achter de medewerker te klikken.

Wanneer een medewerker uit dienst is, kan het zijn dat er nog bepaalde zaken in een HR proces moeten worden afgerond. Het is dan ook niet gewenst om de status van de medewerker dan al naar inactief te wijzigen. Wanneer de status van de medewerker is aangepast naar 'in actief' is deze enkel nog zichtbaar in de medewerker lijst via de tab 'Medewerker' en niet meer via de Explorer. Wanneer het dossier voor een medewerker compleet afgerond is, kan de status worden aangepast naar in actief.

Templates

Nieuw template 'Accountant HR Manager Login'

Samen met het nieuwe menu, is er in accountants omgevingen ook een nieuw template beschikbaar gesteld. Dit template geeft toegang tot HR dashlets op debiteurniveau. Door op 'Dashboard' te klikken, is zichtbaar tot welke functionaliteiten deze login precies toegang heeft.Template.PNG