Ondersteuning Internet Explorer (11) stopt per 1 maart 2020

Wat gaat er veranderen?
Vanaf 1 maart 2020 zal Internet Explorer 11 (IE11) niet meer worden ondersteund door Nmbrs.

Waarom stopt de ondersteuning van IE11?
Nmbrs werkt continu aan een innovatief product, waarbij recente technologie benodigd is om onze klanten van de beste gebruikerservaring te voorzien. Nmbrs is een web-applicatie, die dan ook draait in de browser. Voor een optimaal gebruik van de applicatie ligt onze focus op de ontwikkeling met moderne browsers, die de nieuwste webstandaarden hanteren. Om de beste kwaliteit te kunnen blijven bieden hebben wij besloten om Internet Explorer niet meer te ondersteunen. 

Gebruik van IE11 wordt niet geadviseerd door Microsoft

IE11 is door Microsoft gelanceerd in 2013 en was tot aan de lancering van Microsoft Edge (Edge) in 2015 de standaard browser van Microsoft. Microsoft blijft IE11 officieel nog wel ondersteunen via beveiligingsupdates, maar zal geen verbeteringen meer doorvoeren in de browser.

Microsoft adviseert zelf dan ook om Edge te gebruiken als standaard browser in plaats van Internet Explorer. Daarnaast zullen nieuwe webstandaarden niet meer ondersteund worden in IE11 en wordt tegenwoordig niet meer getest op IE11.

Voor meer informatie en de bronnen vanuit Microsoft klik hier en hier

Wat houdt dit in voor jou?
Nmbrs adviseert om gebruik te maken van browsers met de meest recente webstandaard, zoals Google Chrome, Mozilla Firefox en Microsoft Edge.

Bedrijven die gebruik maken van Microsoft-omgevingen adviseren wij om IE11 om te zetten naar Edge. Dit omdat Edge de standaard en geadviseerde browser is vanuit Microsoft. 

Wanneer gaat dit gebeuren?
Vanaf heden zullen nieuwe functionaliteiten waarvoor een moderne webstandaard nodig is (bijvoorbeeld het ondertekenen van documenten), niet meer ondersteund worden voor IE11.

Per 1 maart 2020 zal Nmbrs IE11 helemaal niet meer ondersteunen.

Opmerkingen