Update NL 05-12-2019

Daar wordt aan de deur geklopt, hard geklopt, zacht geklopt. Wie zou dat zijn? Sinterklaas onze goede vrind is zojuist weer vertrokken en heeft ons verblijd met een update vol Nmbrs-cadeaus. Uitpakken maar!

Aankondiging

Verbetering in het wachtwoordbeleid

Met de aankomende update van 11 december zullen wij een verbetering doorvoeren in het wachtwoordbeleid van Nmbrs®. Het 'normale' wachtwoordbeleid zal plaatsmaken voor het 'sterke' wachtwoordbeleid en daarmee de standaard worden. Na deze verandering is het voorlopig nog mogelijk om in te loggen met het oude wachtwoord. Voor nieuwe logins of logins waarbij het wachtwoord wordt gereset, zal het nieuwe (sterke) beleid van toepassing zijn.

Het strenge wachtwoordbeleid bestaat uit de volgende eisen:

  • Minimaal 8 tekens
  • Bevat hoofdletters
  • Bevat kleine letters
  • Bevat nummers
  • Bevat in ieder geval een van de volgende symbolen !@%#$...

 

Verbeteringen

Zoekbalk toont type medewerker

Snel een sollicitant of een ex-medewerker vinden? Dat is vanaf nu zo gepiept! Sinterklaas was gul dit jaar en heeft de zoekbalk een opknapbeurt gegeven. Wanneer je nu op medewerker zoekt via de zoekbalk, is het in/uit-dienst gedeelte vervangen door 'Type medewerker'. Uiteraard kan je bij de medewerkerslijst aan de linkerkant wel filteren op in/uit-dienst.

Screenshot_1.png

 

Performanceverbeteringen in Grootboekrekeningschema's en Snapshots

Het koppelen van looncodes in grootboekrekeninschema's welke aan veel bedrijven zijn gekoppeld, kon een eeuwigheid duren. Ook het nemen van een snapshot en het vervolgens downloaden van de Excel bij grotere omgevingen nam onnodig veel tijd in beslag. Voor beide gevallen hebben wij performanceverbeteringen doorgevoerd. 

Performance van de Co-piloot

Van een Co-piloot mag je verwachten dat hij je razendsnel bijstaat. Echter liet dat soms te wensen over. Na een goed gesprek laat hij zich weer van zijn beste kant zien.

Contracten updaten via bulkimport

Vanaf nu is het mogelijk om bestaande contracten via een bulkimport te updaten. Tijdens het bijwerken van contractdetails voor een bestaand contract wordt het contract herkend op basis van de startdatum. Dit betekent dat de startdatum in het updatebestand overeen moet komen met de startdatum van het bestaande contract van de werknemer. Alle andere kolommen met betrekking tot het contract kunnen naar wens worden aangepast. Om een ​​nieuw contract toe te voegen moet de startdatum uniek zijn (voor de werknemer).

'Schriftelijk contract' veld toegevoegd in import/export/update-bestand

Het veld 'schriftelijk contract', welke benodigd is voor de WAB, is vanaf nu ook beschikbaar in ons import/export/update-bestand. Wanneer geen waarde wordt ingevoerd zal Nmbrs als standaard altijd 'nee' hanteren.

Waarschuwing bij toevoegen tijdelijk contract zonder einddatum

Per ongeluk tijdelijke contracten geïmporteerd zonder einddatum? Na deze update is dat verleden tijd. Een waarschuwingsmelding vertelt je precies voor welke medewerkers je nog een einddatum moet invoeren. 

 

Bugs

Kaarticoon op medewerkersniveau

Wanneer je klikte op het kaarticoon bij een medewerker kreeg je een 'onvoldoende rechten'-melding. Deze bug is nu opgelost.

Screenshot_3.png

 

Opmerkingen