[Loonaangifte] Foutmelding bij aanmaken loonaangifte

Wat?
Momenteel is het niet mogelijk om een loonaangifte aan te maken. Dit resulteert in 1 van onderstaande foutmeldingen:

Situatie 1:

"Foutcode: BD-L-0011 foutbeschrijving: Totaal generaal niet correct opgegeven-Tijdvak : 2019-12-01 - 2019-12-31".

of

Situatie 2 (Alleen bij DGA's):

Error code: [Invalid XML schema: The element 'Werknemersgegevens' in namespace 'http://xml.belastingdienst.nl/schemas/Loonaangifte/2019/01' has invalid child element 'BijdrZvw' in namespace 'http://xml.belastingdienst.nl/schemas/Loonaangifte/2019/01'. List of possible elements expected: 'PrAWF, PrUFO' in namespace 'http://xml.belastingdienst.nl/schemas/Loonaangifte/2019/01'.]

Impact?
Hoog.

Workaround?
Helaas is hier momenteel geen workaround voor. Ons advies is om momenteel geen loonaangifte aan te maken.

Update 10:35 uur
Deze situatie speelt alleen bij DGA's. Indien er sprake is van Inkomenscode 17 en de (vrijwillige) Bijdrage ZVW is van toepassing, resulteert dit in deze foutmelding.

Update 11:40 uur
Alleen situatie 2 is van toepassing op DGA's, situatie 1 komt ook in andere voorbeelden voor.

Update 13:00 uur
Dit bekende probleem zal middels een Extra update om 14.00 uur vandaag worden opgelost.Alleen situatie 2 is van toepassing op DGA's, situatie 1 komt ook in andere voorbeelden voor.

Update 16:25 uur
Zojuist is de extra update afgerond. Hiermee zijn deze foutmeldingen opgelost, daarnaast is ook de (in sommige gevallen) foutieve berekening en weergave van het totaal te betalen bedrag verholpen.

Na het verwijderen en opnieuw aanmaken van de loonaangifte zullen de juiste bedragen getoond en verstuurd worden richting de Belastingdienst.

Opmerkingen

• Avatar
    Ingmar Lodewijk

Update 10:35 uur
    Deze situatie speelt alleen bij DGA's. Indien er sprake is van Inkomenscode 17 en de (vrijwillige) Bijdrage ZVW is van toepassing, resulteert dit in deze foutmelding.

• Avatar
    Ingmar Lodewijk

Update 11:40 uur
    Alleen situatie 2 is van toepassing op DGA's, situatie 1 komt ook in andere voorbeelden voor.

• Avatar
    Ingmar Lodewijk

Update 13:00 uur
    Dit bekende probleem zal middels een Extra update om 14.00 uur vandaag worden opgelost.Alleen situatie 2 is van toepassing op DGA's, situatie 1 komt ook in andere voorbeelden voor.

• Avatar
    Ingmar Lodewijk

Update 16:25 uur
    Zojuist is de extra update afgerond. Hiermee zijn deze foutmeldingen opgelost, daarnaast is ook de (in sommige gevallen) foutieve berekening en weergave van het totaal te betalen bedrag verholpen.

Na het verwijderen en opnieuw aanmaken van de loonaangifte zullen de juiste bedragen getoond en verstuurd worden richting de Belastingdienst.