Update NL 09-01-2020

Zojuist is de update van 09-01-2020 afgerond. 

Aankondiging

Update 09-01-2020: 
De automatische workflow acties met betrekking tot de loonaangifte zijn met deze update weer aangezet. Deze acties zullen na de update door ons worden herstart. Het is tevens weer mogelijk om loonaangiftes aan te maken. De loonaangiftes voor 2020 kunnen nog niet aangemaakt worden. We zullen nog bekend maken wanneer dit mogelijk is.

update 10-01-2019: loonaangiftes voor 2020 kunnen vanaf vandaag aangemaakt worden. Zie het volgende bekend probleem voor meer informatie: [Loonaangifte] De aangifte voor 2020 kan niet worden aangemaakt


Update 16-01-2020:
Met de update van 16-01-2020 zal de aangepaste loonstrook beschikbaar worden gemaakt. In dit artikel geven we alvast een samenvatting van de wijzigingen die we zullen doorvoeren op de loonstrook.

Het veld schriftelijke contract (ja/nee) in het mutatieformulier nieuwe medewerker zal ook met deze update (16-01-2020) beschikbaar worden gemaakt.

 

Nieuwe feature

Nieuwe API call [v3] EndServiceReason_GetList
Deze nieuwe call is gemaakt om ID's op te halen van alle redenen voor het beëindigen van het dienstverband. De opgehaalde ID's van deze call dienen gebruikt te worden bij het uitvoeren van de call Service_StopCurrent.

Verbetering

Service API calls aangepast
In verband met de WAB 2020 veranderingen, zijn de API calls v3 aangepast om de reden beëindiging dienstverband te kunnen verwerken. De volgende aanpassingen zijn gedaan aan de volgende API calls:

  • Service_StopCurrent [v2 en v3]
    • nieuwe veld EndServiceReason toegevoegd
  • Service_GetList [v3]
    • nieuwe veld EndServiceReason toegevoegd
    • het veld Ancienniteitsdatum heet vanaf nu SeniorityDate

Bugs

[v3] Contract_GetAll_AllEmployeesByCompany
Deze call haalde niet alle medewerker contract gegevens op voor een bepaalde bedrijf. Deze bug is met deze update opgelost.

[v3] SVW_UpdateCurrent
De input van de PhaseClassification veld voor deze call werkte niet naar verwachting. Met deze update is dit probleem opgelost.

[v3] SVW_GetAll_AllEmployeesByCompany
Deze API call haalde minder gegevens op dan de API v2. De output velden v3 zijn met deze update gelijk getrokken aan de v2 API call.

Aard arbeidsverhouding 83 - BBL
Wanneer een medewerker een aard arbeidsverhouding 83 - BBL heeft, werd eerder de verkeerde WW premie toegepast. Met deze update wordt altijd de lage WW premie toegepast.

Onjuiste WW premie bepaling gedurende periode
Als een medewerker een nieuwe contract kreeg beginnend halverwege een periode, dan werd eerder de WW premie bepaald op basis van de gegevens van dit nieuwe contract. Vanaf nu zal de WW premie bepaald worden op basis van het contract dat actief is aan het begin van de periode.

Opmerkingen