Wijzigingen op de loonstrook

In de aankomende update van 16-01-2020 zullen wij enkele wijzigingen doorvoeren op de loonstrook. In de update van 23-01-2020 zal er nog een extra aanpassing worden gedaan op de strook van de werknemer. In dit artikel laten we alle wijzigingen zien welke vanaf deze updates actief zullen zijn. 

 

Wat gaat er wijzigen op de loonstrook?

In verband met de WAB dienen er enkele wijzigingen op de loonstrook doorgevoerd te worden. Hieronder tref je een overzicht van de aanpassingen. Deze wijzigingen zullen zichtbaar zijn op de werkgeversstrook, de werknemersstrook en de interactieve loonstrook.

  • Het BSN zal niet meer getoond worden op de loonstrook
  • Het aantal contracturen per week wordt opgenomen
  • Er wordt opgenomen of het contract van een werknemer bepaald of onbepaald is
  • Er wordt opgenomen of het een schriftelijk contract ja/nee betreft
  • Er wordt opgenomen of het een oproepovereenkomst ja/nee betreft
  • De cumulatieve ingehouden loonheffing wordt opgenomen in de footer van de loonstrook

Daarnaast zal het vanaf de interactieve loonstrook mogelijk zijn om contractuele zaken direct aan te passen door hier op te klikken.  

Hoe ziet de nieuwe loonstrook eruit?

Header van de loonstrook

In de header van de loonstrook wordt het BSN verwijderd. De onderwerpen bepaalde of onbepaalde tijd, schriftelijk en oproepovereenkomst worden juist in de header opgenomen.

Header nieuwe loonstrook:image__26_.png

Footer van de loonstrook

De cumulatieve ingehouden loonheffing wordt in de footer van de loonstrook opgenomen. Naast het toevoegen van enkele gegevens, worden er in de footer ook gegevens verwijderd. 

Footer nieuwe loonstrook:image__1___1_.png

Footer oude loonstrook:
oud.png

 

Wat verandert er voor de werknemer?

Voor de werknemer is er nog één extra aanpassing. In de update van 23-01-2020 zullen er op de werknemersstrook geen looncodes meer worden getoond in de kolom 'omschrijving'. De strook zal er dan als volgt uitzien voor de werknemer.image__2___1_.png

  

Wordt de nieuwe loonstrook met terugwerkende kracht toegepast?

Alle loonstroken over 2020 en voorgaande jaren krijgen deze nieuwe weergave. Ook wanneer de loonstroken reeds zijn aangemaakt vóór de update van 16-01-2020.

In de jaren voor 2020 zijn de nieuwe velden in de header leeg, gezien deze functionaliteit toen nog niet beschikbaar was.

Opmerkingen