Meest voorkomende foutmeldingen loonaangifte 2020

Het kan voorkomen dat je in 2020 een foutmelding krijgt bij het aanmaken van de loonaangifte. De meest voorkomende foutmeldingen hebben wij hieronder beschreven met de bijpassende oplossing.

Mogelijke foutmeldingen:

Nullable object must have a value

Oplossing:
Wanneer je bij de betreffende medewerker naar het dashlet 'loonheffingen' gaat, zie je dat de 'aard arbeidsverhouding' niet is gevuld. Open het dashlet en sla deze opnieuw op. Daarna kan je de loonaangifte opnieuw aanmaken en verzenden. De foutmelding zal dan niet meer getoond worden.

The value '0' is invalid according to its dataype

Error code: [Invalid XML schema: The http://xml.belastingdienst.nl/schemas/Loonaangifte/2019/01:CdAard' element is invalid - The value '0' is invalid according to its datatype 'http://xml.belastingdienst.nl/schemas/Loonaangifte/2019/01:CdAard' - The Enumeration constraint failed.]

Oplossing:
Navigeer naar het contract voor de betreffende medewerker(s) en stel de periode in op 2019-12 (rechtsbovenin). Je zal dan zien dat de 'aard arbeidsverhouding' op 0 staat bij het contract. Open het slotje en pas de waarde aan. Daarna kan je de loonaangifte opnieuw aanmaken en verzenden. De foutmelding zal dan niet meer getoond worden.

Om er achter te komen of dit bij meer medewerkers speelt, kan je de loonaangifte XML openen en zoeken op de waarde '<CdAard>0</CdAard>'. Bij de medewerkers waar dit voorkomt, dien je de bovenstaande actie uit te voeren.

Has invalid child element 'TotPrAwfLg;

Oplossing:
Deze melding wordt veroorzaakt omdat het betreffende bedrijf onder de sector 'overheid' valt. Deze leveren een UFO premie aan, welke op dit moment niet kan worden verwerkt. Naar verwachting wordt dit opgelost met de update van donderdag 30 januari.