Update NL 18-06-2020

Zojuist is de update van 18-06-2020 afgerond. 

Nieuwe feature

Notificaties / Meldingen

Met deze update gaat het zogeheten 'Notifications Framework' live. Aan het menu aan de rechterzijde is een notificatiebel toegevoegd, die in eerste instantie actief is voor runs op de achtergrond. Dit houdt in dat, als gekozen wordt voor 'Op de achtergrond runnen', een melding zal worden getoond nadat de run is afgerond. Dat ziet er zo uit:

Run_afgerond2.jpg Run_afgerond3.jpg

Verbeteringen

Tooltip voor de transitievergoeding

Indien je de uitdienstwizard gebruikt en Nmbrs de waarde voor de transitievergoeding laat berekenen tonen we vanaf nu een tooltip om te laten zien hoe we tot die waarde komen.

CAO's toegevoegd aan berekening KPU

We hebben 2 CAO's toegevoegd aan de berekening van de Kosten Per Uur (KPU):

  • Slijterijen Detailhandel
  • Drogist Detailhandel

BSN uit salarisdocumenten 

We hebben de kolom voor het BSN weggehaald uit de salarisdocumenten Branche Overzicht (cumulatief) en Verzamelloonstaat (cumulatief).

Runcontrole voor ontbrekende SVW-instellingen

Het is mogelijk dat je, tijdens het aanmaken van een nieuw bedrijf en nieuwe medewerkers, vergeet om de SVW-tabel op bedrijfsniveau toe te voegen. We laten dan vanaf nu de volgende melding zien:

NL: Er is geen SVW tabel geselecteerd voor dit bedrijf op bedrijfsniveau.
EN: There is no SVW table selected for this company on company level.

[Performance] Debiteur grootboekrekeningschema (tab Looncodes)

We hebben een verbetering aangebracht op tab Looncodes van het grootboekrekeningschema op debiteurniveau, zoals al eerder gedaan was voor tab Looncodes van het Master Grootboekrekeningschema. Deze verbetering maakt het mogelijk om te filteren op looncodes, om deze vervolgens te koppelen of aan te passen. Daarnaast maakt het filter het eenvoudiger om na te gaan welke looncodes niet gekoppeld zijn, in geval van het ontstaan van een verschillenrekening. Daarnaast is het nu mogelijk om per grootboekrekening te filteren.

Unit 4: 'Broken rule'-foutmeldingen

Voorheen werd in Nmbrs slechts 1 'Broken rule'-foutmelding getoond, ook als er meer vanuit Unit4 terugkwamen. Vanaf nu worden alle 'Broken rule'-foutmeldingen getoond in het Error-veld.

Gebruiksvriendelijkere validatie inventarisatiepagina Onboarding App

Wanneer gebruikers op de knop ‘Doorgaan’ op de persoonlijke inventarisatiepagina klikten terwijl meerdere velden niet ingevuld waren, dan kregen alle velden een rode validatierand. Deze rode randen  verdwenen pas nadat alle velden waren ingevuld en de gebruiker opnieuw op 'Doorgaan' had geklikt. Om dit gebruiksvriendelijker te maken wordt dit nu direct per veld aangepast.

Wettelijk verlof: verversen pagina niet meer nodig

Bij een wijziging in het wettelijk verlof voor een medewerker moest je de pagina verversen om deze wijziging te zien. Dit is niet meer nodig.

Foutmeldingen bij rapporten / overzichten

Voorheen werd, als in sommige rapporten / overzichten een fout optrad, een popup met "Unknown error" zichtbaar. Vanaf nu zal een meer informatieve melding worden getoond.

Opgeloste bugs

Overzicht Runcontrole op Masterniveau (Businessomgevingen)

Het overzicht Runcontrole op Masterniveau toonde voor Businessklanten niet alle runcontrole-meldingen in de omgeving. Dit is nu wel het geval.

Historie voor uren

De historie voor de toegevoegde uren is vanaf nu zichtbaar in alle periodes, en niet alleen in de periode waarin uren werden toegevoegd of gewijzigd.

Overzicht Medewerker wijzigingen

Het overzicht Medewerker wijzigingen op medewerkersniveau toont vanaf nu weer alle wijzigingen die bij de betreffende medewerker gedaan zijn. 

Overzicht Auto van de zaak

Bij het openen van het overzicht Auto van de zaak kon een foutmelding verschijnen, die samenhing met bedrijven die verwijderd zijn. Vanaf nu worden die verwijderde bedrijven niet meer geladen en toont het overzicht de correcte informatie.

Downloaden alle jaaropgaven

Bij het downloaden van alle jaaropgaven naar pdf hadden ze allemaal hetzelfde adres. Nu bevat elke pdf weer het correcte adres.

Systeembranches

De systeembranches zijn weer zichtbaar gemaakt.

Pensioenexport AZL en Centric: foutcode 0209

Foutmelding [0209:Soort inkomen 17 of 21 en hoger icm aard arbeidsverhouding] bij pensioenexportinstelling AZL of Centric is opgelost.

Pensioenexport AZL: startdatum

Voor een medewerker die gedurende de periode startte werd de eerste dag van de periode als startdatum in de aangifte meegestuurd. Vanaf nu wordt de daadwerkelijke startdatum van de medewerker meegestuurd.

Loonaangifte: foutcode L-1302 (verschil in Collectieve en Nominatieve deel | ZVW)

Deze, opgeloste, foutmelding kon optreden bij weekbedrijven in combinatie met een transitievergoeding.

Uitschakelen CAO-model

Het was niet meer mogelijk om een actief CAO-model uit te schakelen in de salarisinstellingen van een bedrijf; dit leidde tot een foutmelding. Nu kan weer worden opgeslagen zonder een actief CAO-model.

Pensioenaangifte APG (4-wekenbedrijven) i.c.m. uit dienst op 30/31-12-2019

Indien een medewerker uit dienst was gemeld per 30/31-12-2019, dan werd deze bij 4-wekenbedrijven niet meegenomen in een pensioenaangifte naar APG. Dit is vanaf nu wel het geval. 

Pensioenexport APG: volgnummer IKV

De pensioenaangifte naar APG haalde het volgnummer IKV nog steeds uit de contractgegevens van de medewerker. Vanaf nu wordt hiervoor het nummer in de SVW-instellingen van de medewerker gebruikt.

Opslaan grootboekrekeningschema niet mogelijk

Indien aan een bedrijf een verwijderd grootboekrekeningschema was gekoppeld, dan was het niet mogelijk om een nieuw grootboekrekeningschema op te slaan bij dit bedrijf. Dit is opgelost.

'Unknown error' bij import van meerdere kolommen met dezelfde loon- of urencomponent  

Wanneer gebruikers variabele loon- of urencomponenten importeerden en per ongeluk dezelfde component in meerdere kolommen invoerden, dan mislukte de import zonder verdere informatie over wat er fout ging. Vanaf nu krijgen gebruikers tijdens het uploaden van het bestand een foutmelding die aangeeft welk onderdeel meerdere keren is gebruikt, zodat dit eenvoudig te corrigeren is.

Rapport Uren en salaris: 'Unknown error' bij downloaden pdf (Manager login)

Deze fout is opgelost.

Opgeloste Bekende problemen

Onderstaande Bekende problemen zijn opgelost met deze update: 

Opmerkingen