Update NL 02-07-2020

Zojuist is de update van 02-07-2020 afgerond. 

Aankondiging

Eind volgende week zullen er twee nieuwe functionaliteiten gelanceerd worden met betrekking tot de run controle en standenregister. Klik op de titels om doorgestuurd te worden naar de artikelen.

Run controle: fouten herstellen

Bij het uitvoeren van een run met run controle zal in de laatste stap een extra knop toegevoegd worden:
"Fouten herstellen"

Fouten_herstellen.png
Indien er fouten en waarschuwingen aanwezig zijn, zal na het drukken op de knop in het rechter hamburgermenu voor elke fout en waarschuwing een aparte taak aangemaakt worden.

Vanuit het hamburgermenu kan je op de taak klikken en wordt je op die manier direct naar de juiste medewerker geleid waar je deze fout of waarschuwing kan oplossen:
Fouten_herstellen_2.png

Salaris output checker

Momenteel is er in salarisdocumenten al een standenregister per medewerker beschikbaar. Om nog beter de output van een run te kunnen controleren, lanceren we de nieuwe tool "Salaris output checker". Hiermee kan je snel en gemakkelijk het afwijkend percentage, gewijzigde componenten en verschillen t.o.v. vorige periode zien. Daarnaast kan op verschillende onderdelen gefilterd worden en kan ook de loonstrook van die run bekeken worden direct vanuit de tool. Vervolgens kan je een medewerker afvinken op het moment dat je deze gecontroleerd hebt, zodat je duidelijk inzicht hebt of je alles bekeken en goedgekeurd is. Zie hieronder een voorbeeld:

Salaris_Output_checker.png

Nieuwe functionaliteit

HR workflow linken

Het is vanaf nu mogelijk om vanuit een HR workflow een nieuwe HR workflow te starten door deze aan elkaar te linken. Per HR workflow kan je één stap toevoegen waaruit maximaal 4 nieuwe HR workflows kunnen worden gestart. Deze stap kan bijvoorbeeld aan het begin of aan het einde toegevoegd worden. In deze stap kan je kiezen voor een keuzemoment door te kiezen voor "Of". Wanneer je een nieuwe workflow wilt starten kan je kiezen voor "En". Zie het volgende artikel: HR-workflow-inrichten-in-6-stappen-voor-Business-omgevingen

Verbeteringen 

Aanvullende geboorte verlof

Voor het nieuwe aanvullende geboorte verlof, hebben wij een nieuwe uren- en looncode toegevoegd: 

3067 | Aanvullend geboorteverlof 70% (verlaagd salaris)

1067 | Aanvullend geboorteverlof 70% 

Let op: Op dit moment zijn deze codes nog niet gekoppeld aan de branches. Wij zullen dit komende week bekijken. Mocht je in het bezit zijn van documentatie hierover dan kan je dit altijd toesturen. 

 

Opgeloste bugs

Het wijzigen van de standaard kostenplaats

Bij het wijzigen van de standaard kostenplaats naar een andere beschikbare kostenplaats, werkte de knop "opslaan" niet. Vanaf nu werkt deze knop weer naar behoren. 

Nieuwe medewerker wizard | "Volgende" knop mist tekst 

Het creëren van een nieuwe medewerker middels de wizard "nieuwe medewerker", mistte de knop "Volgende". Dit kwam enkel voor bij template users met scenario 3. De knop "volgende" is weer zichtbaar. 

WinSalar converter

Bij het gebruik van de WinSalar converter, bevatte de output alleen gegevens van het bedrijf. Dit is opgelost. 

 

Absence_GetXML

De "CompanyId" veld voor deze call v3, bevatte een typfout. Dit is verholpen. 

Service_StopCurrent

Afhankelijk van de loonheffing instellingen op medewerker niveau, zijn er verschillende "reden uit dienst" beschikbaar op de Nmbrs Webapp. Wij hebben de validatie verbeterd aan de API kant, door na te gaan of de getoonde "reden uit dienst" wel van toepassing is voor die specifieke loonheffing instellingen van de medewerker.  

Opmerkingen